nedeľa 16. júla 2017

Karí so šampiňónmi a zelenou paprikou (alebo cuketou)

Kari so sampinonmi a zelenou paprikou


ČO POTREBUJETE:

olej alebo ghee
1 lyžička rímskej rasce
2 sušené červené chillli papričky
4 strúčiky cesnaku
kúsok zázvoru 
1 veľká červená cibuľa 

1 zelená paprika
(v sezóne cukiet môžete nahradiť papriku cuketou)
200g čerstvých šampiňónov 
štipka mletého čierneho korenia
1/2 lyžičky mletej kurkumy
1/3 lyžičky mletého chilli korenia
soľ podľa chuti
200ml kokosového mlieka
koriandrová vňať alebo zelená časť jarných cibuliek


Kari so sampinonmi a zelenou paprikou



AKO POSTUPOVAŤ:

Zohrejeme olej alebo ghee. Pridáme rímsku rascu a necháme ju rozvoňať. Pridáme sušené chilli papričky, cesnak, zázvor a nakrájanú cibuľu. Restujeme domäkka. Túto zmes necháme trocha vychládnuť a potom s troškou vody rozmixujeme na pastu. Odložíme si ju bokom do ďalšieho použitia.

V tom istom hrnci opäť rozpálime troška oleja alebo ghee. Pridáme nadrobno nakrájanú zelenú papriku a chvíľu restujeme. Potom pridáme nakrájané šampiňóny a znova restujeme. Pridáme mletú kurkumu, mleté chilli korenie, mleté čierne korenie, soľ a premiešame. 

Ďalej pridáme pripravenú cibuľovú pastu, kokosové mlieko a karí privedieme k varu. Varíme ďalších 5 minút, potom pridáme nasekanú koriandrovú vňať alebo jarnú cibuľku, premiešame, necháme prejsť  varom a odstavíme z ohňa. Prikryté necháme postáť 15 minút a podávame s ryžou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára