ČO POTREBUJETE:
na pastu:
olej alebo ghee
1 lyžička rímskej rasce
1 zelená chillli paprička
4 strúčiky cesnaku
kúsok zázvoru
2 stredne veľké červené cibule
ďalej:
1 zelená paprika
(v sezóne cukiet môžete nahradiť papriku cuketou)
(v sezóne cukiet môžete nahradiť papriku cuketou)
200g čerstvých šampiňónov
1/2 lyžičky mletej kurkumy
1/2 lyžičky garam masala
soľ podľa chuti
100ml kokosového mlieka
voda podľa potreby
AKO POSTUPOVAŤ:
Zohrejeme olej alebo ghee. Pridáme rímsku rascu a necháme ju rozvoňať. Pridáme chilli papričku, cesnak, zázvor a nakrájanú cibuľu. Restujeme dohnedkava.
Túto zmes necháme trocha vychládnuť a potom s troškou vody rozmixujeme na pastu. Odložíme si ju bokom do ďalšieho použitia.
V tom istom hrnci opäť rozpálime troška oleja alebo ghee. Pridáme nadrobno nakrájanú zelenú papriku a chvíľu restujeme. Potom pridáme nakrájané šampiňóny a znova restujeme. Pridáme mletú kurkumu, garam masala, soľ a premiešame.
Ďalej pridáme pripravenú cibuľovú pastu, kokosové mlieko, trocha vody a karí privedieme k varu. Varíme ďalších 5 minút.
Potom pridáme nasekanú koriandrovú vňať, premiešame, necháme prejsť varom a odstavíme z ohňa. Prikryté necháme postáť 15 minút a podávame s ryžou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára