ČO POTREBUJETE:
1 menšia červená kapusta
1 veľká červená cibuľa
olej
1 lyžička chilli vločiek
(alebo sušená červená chilli paprička 2-3ks)
(alebo sušená červená chilli paprička 2-3ks)
1/2 lyžičky tmavej rímskej rasce
1/2 lyžičky cesnakovo-zázvorovej pasty
soľ
mleté čierne korenie
1 lyžica tmavej sójovej omáčky
1 plochá lyžica palmového cukru (jaggery)
AKO POSTUPOVAŤ:
V woku zohrejeme olej. Pridáme rímsku rascu, chilli vločky a chvíľočku popražíme, aby zavoňali. Pridáme cesnakovo-zázvorovú pastu, cibuľu a pražíme do polomäkka. Pridáme nakrájanú kapustu, soľ a mleté čierne korenie. Premiešame a dusíme 15 minút na miernom ohni prikryté.
Potom pridáme sójovú omáčku, palmový cukor a znova premiešame a dusíme ďalších 15 minút. Nepodlievame vodou a nedusíme dokopy dlhšie ako 30 minút.
Potom pridáme sójovú omáčku, palmový cukor a znova premiešame a dusíme ďalších 15 minút. Nepodlievame vodou a nedusíme dokopy dlhšie ako 30 minút.
Hotovú kapustu si môžeme nakoniec posypať nejakou vňaťou, ak chceme (napr. koriandrovou). Môžeme podávať s pečeným mäsom alebo indickými plackami.