utorok 25. júla 2017
piatok 21. júla 2017
Holandské chrumkavé žemličky (Tigrie žemličky) / Tiger bread
ČO POTREBUJETE (na 8ks):
na cesto:
400g múky (použila som Maida)
1/2 lyžice sušeného droždia
2 lyžice cukru
1 lyžička soli
60 ml teplej (nie horúcej) vody
220 ml teplého (nie horúceho) mlieka
2 lyžice oleja
na potretie:
60g ryžovej múky
1/4 lyžičky sušeného droždia
60 ml teplej vody
1/2 lyžice oleja
1/2 lyžice cukru
štipka soli
AKO POSTUPOVAŤ:
Potom ho znova prehnetieme rukou (použijeme extra múku na poprášenie, ak by bolo riedke) a rozdelíme na 8ks, ktoré vymodelujeme na guľky.
Uložíme ich na plech, troška od seba, prikryjeme ĉistou utierkou a necháme ešte 15min kysnúť.
Kým kysnú, pripravíme si zmes na potretie. Všetky suroviny vymiešame v miske dohladka a necháme 15min odležať. (Ak by sa vám pasta podarila príliš hustá, po trošičke pridajte teplú vodu a vymiešajte, kým nemáte ľahko natierateľnú pastu.)
Keď žemličky podkysnú, vrch potrieme pripravenou zmesou a znova ich necháme 20min kysnúť.
Rúru vyhrejeme na 180st.
Žemličky pečieme 25 - 30min.
nedeľa 16. júla 2017
štvrtok 13. júla 2017
utorok 11. júla 2017
Prihlásiť na odber:
Komentáre (Atom)











