Varil manžel, ja som fotila.
ČO POTREBUJETE:
500g čerstvých tigrých kreviet
1 lyžica šťavy z citróna
2 stredne veľké červené cibule
1 lyžička cesnakovo zázvorovej pasty
1 veľká paradajka
1/2 lyžičky mletej kurkumy
1/2 lyžičky mletého koriandru
1 lyžička garam masala
200ml kokosového mlieka
soľ
ghí
ghí
AKO POSTUPOVAŤ:
Zohrejeme v panvici ghí, pridáme nakrájanú cibuľu a cesnakovo zázvorovú pastu a popražíme cibuľu domäkka.
Pridáme kurkumu, mletý koriander a minútku popražíme.
Pridáme nakrájanú paradajku a opekáme, kým sa paradajka trochu nerozpadáva.
Prilejeme kokosové mlieko, pridáme garam masala a privedieme k varu, dobre premiešame a vypneme. Necháme vychladnúť.
Pridáme kurkumu, mletý koriander a minútku popražíme.
Pridáme nakrájanú paradajku a opekáme, kým sa paradajka trochu nerozpadáva.
Prilejeme kokosové mlieko, pridáme garam masala a privedieme k varu, dobre premiešame a vypneme. Necháme vychladnúť.
Zmes s kokosovým mliekom rozmixujeme na hladkú omáčku.
Omáčku vrátime do hrnca a privedieme k varu.
Pridáme soľ a očistené krevety, ktoré sme pred tým pokvapkali šťavou z citróna a nechali 30 minút uležať. Znova privedieme omáčku do varu, zmiernime oheň a varíme prikryté asi 3-5 minút, väčšie krevety 8 minút.
Pridáme soľ a očistené krevety, ktoré sme pred tým pokvapkali šťavou z citróna a nechali 30 minút uležať. Znova privedieme omáčku do varu, zmiernime oheň a varíme prikryté asi 3-5 minút, väčšie krevety 8 minút.
Podávame s ryžou.