ČO POTREBJETE:
250g kozľacieho mäsa (namiesto kozľacieho mäsa môžeme použiť jahňacie)
1/2 lyžičky feniklových semien
1 lyžička cesnakovo - zázvorovej pasty
1/2 lyžičky mletého čili korenia
1/2 lyžičky mletého koriandru
soľ
troška vody na podliatie
1 veľká paradajka
1 lyžička šťavy z citróna
AKO POSTUPOVAŤ:
V hrnci zohrejeme ghí. Pridáme feniklové semená a necháme rozvoňať. Pridáme cesnakovo-zázvorovú pastu a minútku popražíme.
Ďalej pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, mletú kurkumu, čili korenie, garam masala a mletý koriander. Cibuľu ne stredne silnom ohni restujeme do mäkka.
Pridáme umyté a na kocky nakrájané mäso a necháme zatiahnuť.
Podlejeme troškou vody, osolíme a pod pokrievkou na miernom ohni varíme asi 1 a 1/2 - 2 hod. Ak treba, počas varenie po troškách podlievame.
Potom pridáme nadrobno nakrájanú paradajku, šťavu z citróna a trocha palmového cukru. Varíme ďalších 10 minút.
Do hotového jedla zamiešame umytú a nasekanú koriandrovú vňať, premiešame a odstavíme z ohňa.
V hotovom jedle zostane len trocha šťavy, nie je to typické karí.
Podávame s plackami ako napríklad Čapati alebo Naan.