pondelok 29. augusta 2011

Sindhi Koki / Flatbread with onion and spices

Tieto placky sa často pripravujú na raňajky v rodine môjho manžela. Sú ako ochutené chapati a podávajú sa buď samotné alebo si k nim môžete dať lyžičku bieleho jogurtu, či vaše obľúbené chutney.


koki




ČO POTREBUJETE (na 11ks):
(hrnček, ktorý som použila ako odmerku má 200ml)

2 hrnčeky múky Atta (celozrnná múka)
1 lyžica besanu
soľ
1 lyžica ghee
voda podľa potreby

1 červená cibuľa
1 lyžica nasekanej koriandrovej vňate

1/4 lyžička ajwain
1 lyžička feniklových semien
1/4 lyžičky mletej kurkumy
1/3 lyžičky mletého koriandru
1/4 lyžičky kašmírskeho mletého chilli
1/2 lyžičky sušených lístkov senovky gréckej
1 zelená chilli paprička (nemusí byť)

ghee na opekanie placiek


koki



AKO POSTUPOVAŤ:

Všetky suroviny okrem ghee na opekanie a vody dáme do misky a premiešame. Necháme ich aspoň 15min postáť.

Postupne pridávame vodu po troškách a vymiesime nelepivé cesto. Rozdelíme ho na rovnako veľké časti a vymodelujeme guľôčky. 

Koki


Postupne každú guľôčku sploštíme v dlaniach,  obalíme v múke a vyvaľkáme na okrúhlu placku. Tú popicháme každú vidličkou a opekáme na stredne silnom ohni z oboch strán na panvici. Počas opekanie potrieme obe strany  s ghee.

Koki

Koki


Hotové placky ukladáme do čistej kuchynskej utierky alebo hneď podávame. Podávame napr. so Zeleným chutney alebo obyčajným bielym jogurtom (dahi).

♡ ♡ ♡

Moja asistentka 🥰

koki


1 komentár:

  1. Miška,ty mi ale robíš v túto neskorú nočnú hodinu chute :).Jááj, tak by som si dala, vyzerajú na zahryznutie.

    OdpovedaťOdstrániť