Jeera Aloo

Jeera Aloo



ČO POTREBUJETE:

5ks stredne veľkých zemiakov; uvarené v šupke
olej rastlinný
1 a 1/2 lyžičky rímskej rasce (jeera); použila som tmavú rímsku rascu (shah jeera)
soľ
1/3 lyžičky mletej kurkumy
1/3 lyžičky mletého čili korenia
2 lyžičky šťavy z citróna


Jeera Aloo



AKO POSTUPOVAŤ:

Zemiaky uvaríme v šupke do mäkka, ale aby sa nerozvarili. Necháme vychladnúť, ošúpeme a pokrájame na kocky.

Vo woku zohrejeme olej, oheň zmiernime. Pridáme rímsku rascu a necháme rozvinúť jej vôňu. Pozor, aby neprihorela.

Jeera Aloo



Pridáme nakrájané zemiaky, oheň znova zvýšime. Pridáme kurkumu, čili korenie a soľ a premiešame. Zemiaky opekáme 2 minúty.

Jeera Aloo



Pridáme šťavu z citróna a premiešame. Oheň vypneme a wok odstavíme bokom.

Jeera Aloo



Pridáme nadrobno nakrájanú koriandrovú vňať, premiešame a wok zakryjeme. Necháme 10 minút odležať.

Jeera Aloo



Môžeme podávať s indickými plackami alebo ako prílohu ku kari a ryži.

Komentáre

  1. výborné jídlo :) pochutnali jsme si

    OdpovedaťOdstrániť
  2. mnam, uuzasneeee :))budem varit castejsie :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Mňamka, právě jsem si je uvařil na večeři. Díky za recept, určitě zkusím nějaký další ;-)

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára