utorok 18. marca 2014

Baklazanovo - koriandrove subzi


22IMG_8692


CO POTREBUJETE:

4ks baby baklazanov
olej
1 plocha lyzicka tmavych horcicnych semien
1/2 lyzicky urid dal

sol
1/2 lyzicky mletej kurkumy
1/2 lyzicky mleteho koriandru
1/3 lyzicky mleteho chilli korenia
1 lyzicka susenych listkov senovky greckej
velka hrst nasekanej koriandrovej vnate



22IMG_8695



AKO POSTUPOVAT:

Baklazany umyjeme, osusime, stopky odkrojime a pokrajame na osminky pozdlzne.

V panvici zohrejeme olej. Pridame horcicne semienka a urid dal a na silnom ohni horcicne semienka nechame prasknut a urid dal troska zhnednut.

22IMG_8676


Potom pridame nakrajane baklazany a premiesame.

22IMG_8679


Dalej hned pridame sol, mletu kurkumu a mlety koriander. Ohen zmiernime a pod pokrievkou dusime do makka. Asi 10 minut.

22IMG_8680


Potom pridame mlete chilli korenie, susenu senovku a premiesame. Minutku este odokryte restujeme.

22IMG_8681


Nakoniec primiesame nasekanu koriandrovu vnat, hrniec odstavime z ohna a pod pokrievkou nechame subzi postat asi 10 minut.

22IMG_8682


Podavame s plackami

22IMG_8684

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára