Dnes som robila výborné, diétne raňajkové placky. Cesto si môžete pripraviť aj deň vopred (večer) a uskladniť v dobre uzavretej miske, v chladničke cez noc. Múku besan môžete skúsiť nahradiť hraškou a placky môžete podávať napríklad s chutney alebo čerstvo nakrájanou zeleninou. Moja mladšia dcéra má rada k rôznym raňajkovým plackám granátové jablko 😋
ČO POTREBUJETE (na 5ks):
200ml cícerovej múky Besan
200ml instantných ovsených vločiek
soľ
225ml vody
1 lyžička ľanových semienok
1/2 lyžice olivového oleja (môžete použiť ghee)
1/3 lyžičky černušky siatej (kalonji); miesto nej môžete použiť rímsku rascu
1 stredne veľká červená cibuľa; nakrájaná nadrobno
1 stredne veľká paradajka; nakrájaná nadrobno
1/4 lyžičky kurkumy mletej
1/3 lyžičky chilli korenia
hrsť čerstvej koriandrovej vňate
AKO POSTUPOVAŤ:
Do misky dáme múku a vločky. Pridáme soľ a premiešame. Pridáme vodu a vymiešame cestíčko.
V menšom hrnci zohrejeme olivový olej (alebo ghee). Pridáme černušku a chvíľočku popražíme na miernom ohni, aby uvoľnila svoju chuť. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a chvíľku restujeme.
Túto zmes pridáme do cesta a zamiešame. Nakoniec pridáme nasekanú čerstvú koriandrovú vňať a dobre premiešame.
Panvicu rozhorúčime. Keď je dosť horúca oheň celkom zmiernime. Naberačkou do stredu panvice dáme cesto a oblou stranou naberačky ho na panvici krúživým pohybom rozotrieme na tenkú placku (ako pri Dosach). Na okraje placky nakvapkáme trošička olivového oleja. Placku opekáme pomaly z oboch strán.












