ČO POTREBUJETE:
1/2 kg kuracích stehien aj s kĺbom; vykostené a nakrájané na rezančeky
3 strúčiky cesnaku
1 lyžička zázvoru; strúhaného
100ml kuracieho vývaru (alebo podľa potreby)
1 veľká červenà cibuľa; nasekaná nadrobno
olej
1/2 lyžičky rímskej rasce
1/2 lyžičky mletého koriandru
1/2 lyžičky garam masala
1/2 lyžičky mletej kurkumy
1/2 lyžičky kašmírskeho chilli korenia
100-150ml kokosového mlieka
hrsť koriandrovej vňate; nasekanej
soľ
AKO POSTUPOVAŤ:
Kuracie mäso nakrájame na rezančeky a osolíme. V panvici zohrejeme olej a mäso orestujeme na silnom ohni zo všetkých strán. Vyberieme z panvice a odložíme bokom do ďalšieho použitia.
V tej istej panvici na oleji, ktorý v nej zostal orestujeme rímsku rascu. Pridáme nadrobno nakrájanú cibulu, cesnak a strúhaný zázvor. Cibulu restujeme domäkka. Potom pridáme kurkumu, mletý koriander a chilli korenie a premiešame.
Pridáme mäso, kurací vývar, privedieme ho k varu a mäso povaríme pod pokrievkou na miernom ohni 10 minút. Potom pridáme kokosové mlieko a garam masala, premiešame a povaríme ďalších 5 minút.
Do hotového karí vhodíme nasekanú koriandrovú vňať, prejdeme varom a odstavíme z ohňa.