sobota 22. mája 2010

Mandľový mega košíček / Almond cake





ČO POTREBUJETE:

Cesto:
200g hladkej múky 
60g kryštáľového cukru
120g nesoleného masla
1/2 lyžičky prášku do pečiva 
1 vajce

Mandľová plnka:
125g mandlí
100g kryštáľového cukru
2 - 3 lyžice hladkej múky 
3 vajíčka

kyselšia marmeláda (napr. ríbezlová)

Čokoládová poleva/Ganache:
150ml smotany (Amul fresh cream)
60g horkej čokolády
2 plné lyžičky kryštáľového cukru





AKO POSTUPOVAŤ:


Cesto:
Múku preosejeme, zmiešame s cukrom a práškom do pečiva. Pridáme zmäknuté maslo a vajíčko a vypracujeme cesto. Cesto rukou vtlačíme do formy, v ktorej koláč pečieme. Popicháme vidličkou a uložíme na 2 hodiny do chladničky. Potrieme marmeládou.

1



Plnka:
Mandle s cukrom rozmixujeme na prášok. Dáme do misky, pridáme múku a vajíčka a zmiešame.

2


Plnku vylejeme na vrstvu marmelády a rozotrieme. 

Rúru predohrejeme na 180 stupňov a pečieme 30 minút. Treba kontrolovať, každá rúra pečie ináč. Koláč necháme poriadne vychládnuť.

3



Čokoládová poleva:
Do malého hrnca dáme smotanu a cukor a zohrejeme. Nevaríme. Keđ je smotana horúca vložíme do nej čokoládu a necháme ju roztopiť. Dobre premiešame a vylejeme na koláč.

5 komentárov: