ČO POTREBUJETE:
Cesto:
200g hladkej múky
60g kryštáľového cukru
120g nesoleného masla
1/2 lyžičky prášku do pečiva
1 vajce
Mandľová plnka:
125g mandlí
100g kryštáľového cukru
2 - 3 lyžice hladkej múky
3 vajíčka
kyselšia marmeláda (napr. ríbezlová)
Čokoládová poleva/Ganache:
150ml smotany (Amul fresh cream)
60g horkej čokolády
2 plné lyžičky kryštáľového cukru
AKO POSTUPOVAŤ:
Cesto:
Múku preosejeme, zmiešame s cukrom a práškom do pečiva. Pridáme zmäknuté maslo a vajíčko a vypracujeme cesto. Cesto rukou vtlačíme do formy, v ktorej koláč pečieme. Popicháme vidličkou a uložíme na 2 hodiny do chladničky. Potrieme marmeládou.
Plnka:
Mandle s cukrom rozmixujeme na prášok. Dáme do misky, pridáme múku a vajíčka a zmiešame.
Plnku vylejeme na vrstvu marmelády a rozotrieme.
Rúru predohrejeme na 180 stupňov a pečieme 30 minút. Treba kontrolovať, každá rúra pečie ináč. Koláč necháme poriadne vychládnuť.
Čokoládová poleva:
Do malého hrnca dáme smotanu a cukor a zohrejeme. Nevaríme. Keđ je smotana horúca vložíme do nej čokoládu a necháme ju roztopiť. Dobre premiešame a vylejeme na koláč.
Evča říká:To se Ti to peče v nové troubě takové dobrůtky.
OdpovedaťOdstrániťDopecene :))
OdpovedaťOdstrániťToto vyzerá prudko jedlé :-)
OdpovedaťOdstrániťAko napisala @babav...velky (ja doplnam: uzasne dobry!) kosicek :)
OdpovedaťOdstrániťtak tento musim vyskusat! :-)
OdpovedaťOdstrániť