ČO POTREBUJETE:
Cesto:
200g hladkej múky
60g kryštáľového cukru
120g nesoleného masla
1/2 lyžičky prášku do pečiva
1 vajce
Mandľová plnka:
125g mandlí
120g cukru
8g hladkej múky
3 vajíčka
kyselšia marmeláda (napr. ríbezlová)
Čokoládová poleva:
50g pravého masla
2 lyžice vody
3 zarovnané lyžice kryštáľového cukru
1 lyžica kakaa
4ks mandlí na ozdobu
AKO POSTUPOVAŤ:
Cesto:
Múku preosejeme, zmiešame s cukrom a práškom do pečiva. Pridáme zmäknuté maslo a vajíčko a vypracujeme cesto. Cesto rukou vtlačíme do formy, v ktorej koláč pečieme. Popicháme vidličkou a uložíme na 2 hodiny do chladničky. Potrieme marmeládou.
Plnka:
Mandle s cukrom rozmixujeme na prášok. Dáme do misky, pridáme múku a vajíčka a zmiešame.Plnku vylejeme na vrstvu marmelády. Nerozotierame, necháme pracovať zemskú príťažlivosť.
Rúru predohrejeme na 180 stupňov a pečieme 30 minút. Treba kontrolovať, každá rúra pečie ináč. Koláč necháme poriadne vychládnuť.
Čokoládová poleva:
Do menšieho hrnca dáme asi 5cm vody a postavíme naň väčší hrniec, do ktorého vložíme maslo a pomaly rozpúšťame. Voda v dolnom hrnci nesmie vrieť. Keď sa maslo rozpustí pridáme vodu, cukor a kakao a vymiešame do hladka, kým trošičku nezhustne, asi 2 minútky. (Alebo použite klasickú Ganache polevu.)
Piekla som podľa tohto receptu.
Čokoládovú polevu som robila podľa tohto receptu.
Evča říká:To se Ti to peče v nové troubě takové dobrůtky.
OdpovedaťOdstrániťDopecene :))
OdpovedaťOdstrániťToto vyzerá prudko jedlé :-)
OdpovedaťOdstrániťAko napisala @babav...velky (ja doplnam: uzasne dobry!) kosicek :)
OdpovedaťOdstrániťtak tento musim vyskusat! :-)
OdpovedaťOdstrániť