ČO POTREBUJETE:
1/2kg kuracích pŕs
soľ
na marinádu:
2 lyžice oleja
1 lyžička sušeného majoránu
1 lyžička sušenej bazalky
1 lyžička sladkej mletej papriky
mleté čierne korenie
1 lyžica medovej horčice
2 veľké červené cibule; rozmixované
horúci kurací vývar (podľa potreby)
AKO POSTUPOVAŤ:
Mäso umyjeme, trocha vysušíme, pokrájame na menšie kúsky a vložíme do misky. Pridáme olej, bazalku, majorán, mletú papriku a dobre premiešame. Ďalej pridáme horčicu a mleté čierne korenie a znova dobre premiešame.
Ráno, keď ideme variť obed si zohrejeme hlbšiu panvicu (olej už netreba pridávať, dali sme ho do marinády), mäso osolíme a spolu s marinádou na silnom ohni opečieme zo všetkých strán, asi 10min.
Zalejeme ho vývarom a na miernom ohni, pod pokrievkou varíme asi 10 až 15 minút.
Ako prílohu sme mali ryžu.