ČO POTREBUJETE:
250ml mix klíčkov
(napr. mungo fazuľky, cícer, šošovica, horse gram)
olej
1 lyžica koriandrových semien
2 sušené červené čili papričky
kúsok škorice
2 klinčeky
2 lyžice čerstvého strúhaného kokosu
1/2 lyžičky cesnakovo-zázvorovej pasty
1 stredné veľká červená cibuľa
soľ
troška vody
čerstvá koriandrová vňať
AKO POSTUPOVAŤ:
Do hrnca dáme trocha oleja a zohrejeme ho. Pridáme koriandrové semienka, klinčeky, škoricu a necháme rozvoňať. Ďalej pridáme čili papričky a necháme troška zhnednúť.
Toto dáme do mažiara (alebo mixéra) spolu s kokosom a rozmixujeme.
Potom k tomu pridáme cesnakovo-zázvorovú pastu a znova premixujeme. Odložíme bokom do ďalšieho použitia.
V tom hrnci, kde sme opekali koreniny zohrejeme zasa trošku oleja. Keď je dostatočne horúci pridáme nakrájanú cibuľu a restujeme dohneda.
Potom pridáme zmes korenín a kokosu a premiešame. Podlejeme trošičkou vody.
Ďalej pridáme mix klíčkov, soľ a len malú chvíľku prehrejeme. Klíčky netreba tepelne upravovať, aby nestratili to "dobro" čo v sebe majú.
Nakoniec hrniec odložíme z ohňa a pridáme opláchnutú a nasekanú koriandrovú vňať. Premiešame, hrniec na 1 minútu zakryjeme a jedlo necháme odležať.