ČO POTREBUJETE (na 2 - 3 porcie):
200ml červenej šošovice
asi 600ml vývaru
troška podravky (ak nepoužívame vývar)
1/2 lyžičky mletej kurkumy
1 väčšia mrkva
soľ
1/4 - 1/3 lyžičky mletého čierneho korenia
1/2 lyžičky garam masala
50ml kokosového mlieka
čerstvá koriandrova vňať
AKO POSTUPOVAŤ:
Šošovicu prepláchneme a dáme do vývaru (ak nepoužívame vývar, dáme vodu a troška podravky do nej). Pridáme očistenú, nakrájanú mrkvu a kurkumu. Vývar privedieme k varu. Oheň zmiernime a varíme asi 15 minút.
Potom pridáme korenia a soľ a premiešame.
Ďalej pridáme kokosové mlieko a varíme na miernom ohni ďalších 5 minút.
Do hotovej polievky pridáme umytú, nasekanú koriandrovú vňať, už nevaríme.