Pozdravujem všetkých, čo sem po rokoch ešte zablúdia. Ospravedlňujem sa, ak som neodpovedala na komentáre, ktoré ste tu zanechali. Z určitých dôvodov (ktoré nebudem rozoberať) som prestala na blog písať, ale blog tu pre vás zostal (aj keď chvíľku štrajkoval), aby ste mohli variť a preniesť sa do Indie cez moje príspevky a fotografie. Tak dúfam, že občas poslúžil. Nie, nový recept pridávať teraz hneď nejdem (nevylučujem to však v blízkej budúcnosti), chcela som týmto príspevkom len reagovať na pár správ a mailov, v ktorých ste sa pýtali, či je všetko ok keďže stránka utíchla. Všetko je ok :) a dúfam, že aj vy všetci ste ok a čoskoro nás opäť vypustia žiť normálne.
Pridávam len tak pár obrázkov z pred roka, keď sme ešte dýchali bez masiek.
pondelok 22. februára 2021
streda 27. septembra 2017
piatok 1. septembra 2017
Kuracie soté so syrom / Sauteed chicken with creamy cheesy sauce
Toto je taká "študentská" jednoduchá rýchlovka.
ČO POTREBUJETE:
1/2kg kuracích pŕs
olej + maslo
1 veľká červená cibuľa
1/2 lyžičky drvenej rímskej rasce
1/4 lyžičky kašmírskeho chilli korenia
soľ
1 lyžička korenia na cesnakový chlieb
1/4 lyžičky mletého čierneho korenia
1 lyžička cukru
1 lyžička sušeného majoránu
voda podľa potreby
150ml sladkej smotany (Amul fresh cream/smotana na varenie)
hrsť mrazenej kukurice (nemusí byť)
syr na strúhanie
AKO POSTUPOVAŤ:
V panvici zohrejeme olej a maslo, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a restujeme na miernom ohni domäkka.
Pridáme drvenú rímsku rascu, chilli korenie a premiešame. Pridáme nakrájané mäso, soľ, cesnakové korenie, mleté čierne korenie, cukor a majorán. Mäso premiešame, podlejeme vodou a na miernom ohni pod pokrievkou varíme 15min.
Potom pridáme smotanu a nastrúhaný syr (prípadne aj mrazenú kukuricu) a povaríme ďalších 5min.
Podávame s ryžou a šalátom, alebo s nakladanými uhorkami alebo cviklou.
pondelok 28. augusta 2017
utorok 15. augusta 2017
Prihlásiť na odber:
Príspevky (Atom)