sobota 1. decembra 2012

Pečený pór / Baked leek

Si možno poviete, veď to je pečená tráva na chlebe. Prisámvačku, toto je tak skvelá kombinácia, že si hneď pôjdete kúpiť ďalší pór.



ČO POTREBUJETE:

pór
soľ
sladkú mletú papriku (alebo mleté chilli)
mleté čierne korenie
sušený petržlen (alebo bazalka, či oregano)
troška hnedého cukru (alebo jaggery)
olivový olej
sezam (alebo parmezán)


AKO POSTUPOVAŤ:

Pór prekrojíme pozdĺžne a umyjeme tak ako v tomto videu. (Zelenú časť nevyhadzujeme, použijeme ju do vývaru.) Vložíme ho do pekáča.

V pekáči ho troška osolíme, pridáme ostatné koreniny a cukor podľa chuti a poprehadzujeme prstami, aby bol rovnomerne ochutený. Pokropíme ho olivovým olejom.



Rúru predohrejeme na 200st. a pečieme ho 25 - 30 minút. Hotový hneď posypeme trochou sezamu. 
Ak chceme použiť parmezán, po 20min ho ním posypeme a pečieme ďalších 5 - 10min. 

Podávame na chlebe potretom jogurtovou nátierkou.

3 komentáre: