štvrtok 14. februára 2013

Cviklovo - orechový šalát / Beetroot and walnuts salad





ČO POTREBUJETE:

cvikľa
vlašské orechy
olivový olej
mleté čierne korenie 
soľ



AKO POSTUPOVAŤ:

Cviklu opláchneme pod tečúcou vodou, necháme ju aj so stonkami vňate, aby v nej zostala všetka šťava. Zabalíme každú zvlášť do alobalu, položíme na pekáč a pečieme na 200st., 45 minút. Vychladnutú potom ošúpeme, pokrájame a dáme do misky. 

Vlašské orechy trocha posekáme a opečieme na suchej panvici. Pridáme do misky s cviklou. Ďalej pridáme mleté čierne korenie, soľ a čerstvú koriandrovú vňať, pokvapkáme olivovým olejom a premiešame.

8 komentárov:

  1. zaujímavá kombinácia...určite niekedy vyskúšam :) minule sme sa nevedeli dojesť hrachovej kaše :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Potesim sa, ak vyskusas :) A hrachovu kasu som uz tiez dlho nerobila, vdaka za pripomenutie.

      Odstrániť
  2. Všechny ingredience miluju, takže určitě zkusím!:)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. cviklu ľúbim, šalát vyzerá úžasne a foto ako z katalógu, super Miška! :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. ahojte,tak jsem vyzkoušel a ... řepu jsem měl tvrdší,asi bych pekl příště ještě o cca 10-15 min dýl;chuťově jiné, musíte si zvyknout, pochopitelně jsem pořád čekal kyselejší chuť jako jsme zvyklí z klasického salátu z červené řepy.
    Každopádně vyzkouším znovu ještě třeba k masu.
    roman

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dlzku pecenia si treba prisposobit podla velkosti cvikle, mozno bola vasa vacsia a potrebovala este nejaky cas :)

      Odstrániť