ČO POTREBUJETE:
cvikľa
vlašské orechy
olivový olej
mleté čierne korenie
soľ
AKO POSTUPOVAŤ:
Cviklu opláchneme pod tečúcou vodou, necháme ju aj so stonkami vňate, aby v nej zostala všetka šťava. Zabalíme každú zvlášť do alobalu, položíme na pekáč a pečieme na 200st., 45 minút. Vychladnutú potom ošúpeme, pokrájame a dáme do misky.
Vlašské orechy trocha posekáme a opečieme na suchej panvici. Pridáme do misky s cviklou. Ďalej pridáme mleté čierne korenie, soľ a čerstvú koriandrovú vňať, pokvapkáme olivovým olejom a premiešame.
zaujímavá kombinácia...určite niekedy vyskúšam :) minule sme sa nevedeli dojesť hrachovej kaše :)
OdpovedaťOdstrániťPotesim sa, ak vyskusas :) A hrachovu kasu som uz tiez dlho nerobila, vdaka za pripomenutie.
OdstrániťVšechny ingredience miluju, takže určitě zkusím!:)
OdpovedaťOdstrániťDajte vediet ako vam chutilo.
Odstrániťcviklu ľúbim, šalát vyzerá úžasne a foto ako z katalógu, super Miška! :-)
OdpovedaťOdstrániťDakujem Ywettka.
Odstrániťahojte,tak jsem vyzkoušel a ... řepu jsem měl tvrdší,asi bych pekl příště ještě o cca 10-15 min dýl;chuťově jiné, musíte si zvyknout, pochopitelně jsem pořád čekal kyselejší chuť jako jsme zvyklí z klasického salátu z červené řepy.
OdpovedaťOdstrániťKaždopádně vyzkouším znovu ještě třeba k masu.
roman
Dlzku pecenia si treba prisposobit podla velkosti cvikle, mozno bola vasa vacsia a potrebovala este nejaky cas :)
Odstrániť