pondelok 11. februára 2013

Mrkvovo-cícerovo-kešu nátierka / Carrots chickpeas and cashews spread

1mrkvovo cicerovo kesu natierka 006




ČO POTREBUJETE:
(hrnček, ktorý som použila ako odmerku má 200ml)

1/2 hrnčeka nesolených kešu orechov / 1/2 cup of cashews
1/4 hrnčeka surovej mrkvy nakrájanej na kolieska / 1/4 cup of raw carrots, peeled and cut in small pieces
1/4 hrnčeka uvareného cícera / 1/4 cup of boiled chicpeas
soľ / salt
sušený tymián / dry thyme
šťava z citróna / lemon juice 
1 lyžica gréckeho jogurtu / 1 tbsp greek yogurt 


1mrkvovo cicerovo kesu natierka 008



AKO POSTUPOVAŤ:

Kešu orechy si vopred namočíme vo vode na 1 hodinu. Cícer si na noc namočíme a ráno uvaríme do mäkka. Scedíme a vodu z neho odložíme. / Soak cashew in water for an hour. Soak chickpeas overnight in the water and cook them in the morning until they are soft. Keep also water from chickpeas.

Do mixéra dáme nakrájanú surovú mrkvu, scedené kešu orechy a uvarený cícer. Pridáme troška z vody, v ktorej sme varili cícer a všetko spolu rozmixujeme. Nátierku preložíme do misky, pridáme soľ podľa chuti, 1/2 lyžičky šťavy z citróna, medzi prsty sušeného tymiánu a lyžicu jogurtu. Dobre premiešame. / Put the carrots, cashews and chickpeas in the mixer, add little bit of water from chickpeas and blend it well. Transfer the spread to the bowl. Add salt, lemon juice, pinch of dry thyme and yogurt and mix well.

Nátierku dáme vychladiť a podávame s pečivom. Ja som podávala s mojím prvým vydareným kváskovým chlebom. / Store the spread in the fridge for 30mim and serve with bread.


Kvások som skúšala robiť z múky Atta aj Maida. Ten z múky Maida sa ani nerozhýbal, ale z múky Atta pekne bublá.


4 komentáre:

  1. Musím přiznat, že ihned po přípravě mi pomazánka vůbec nechutnala a přemýšlela jsem, do čeho ji propašuji, aby nepřišla nazmar. Nechala jsem ji však chladit, abych ji ještě "dala šanci". No a po 12-ti hodinovém ležení v lednici už byla dobrá a po 24 hodinách výborná! Takže opravdu chce nechat rozležet.
    Místo sušeného jsem dala čerstvý tymián.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Uf, uvodne slova ma zamrzeli (nerada by som sposobila znehodnotenie surovin), ale som velmi rada, ze to dobre dopadlo. Natierky su vzdy najlepsie odlezane a vychladene. Dakujem za vyskusanie receptu. Pekny den (vecer).

      Odstrániť
  2. Moja velmi oblubena natierka; prave som ju urobila pre navstevu.

    OdpovedaťOdstrániť