ČO POTREBUJETE:
1/2kg lúpaných, čerstvých menších kreviet
2 veľké červené cibule (alebo 3 stredne veľké)
2 stredne veľké rajčiny
olej
1 zelená chilli paprička
1/3 lyžičky mletej kurkumy
1/2 lyžičky mletého koriandru
hrsť lúpaných, nesolených pistácií
200ml kokosového mlieka
1 lyžička garam masala
troška vody
soľ
koriandrová vňať
AKO POSTUPOVAŤ:
V hrnci zohrejeme olej a opražíme na ňom nakrájanú cibuľu.
Pridáme kurkumu, koriander a chilli papričku a premiešame.
Pridáme nakrájané rajčiny a opekáme, kým nezmäknú.
Pridáme hrsť pistácií...
... garam masala a kokosové mlieko, premiešame. Odstavíme z ohňa a necháme vychládnuť.
Vychládnutú zmes rozmixujeme na kašu. Ak by bola príliš hustá môžeme pridať do mixéra troška vody, ale nie veľa, nechceme mať z toho polievku. Omáčku vylejeme z mixéra naspäť do hrnca.
Pridáme očistené krevety, osolíme a karí privedieme k varu.
Oheň zmiernime a odokryté varíme 5 - 8 minút.
Hotové karí dochutíme nasekanou koriandrovou vňaťou.
Podávame s ryžou.