sobota 2. júla 2011

Kokosovo - pistáciové karí s krevetami

Kokosovo pistaciove kari s krevetami




ČO POTREBUJETE:

2 veľké červené cibule (alebo 3 stredne veľké)
2 stredne veľké rajčiny 
olej
1 zelená chilli paprička 
1/3 lyžičky mletej kurkumy
1/2 lyžičky mletého koriandru
hrsť lúpaných, nesolených pistácií
200ml kokosového mlieka
1 lyžička garam masala
troška vody
soľ
koriandrová vňať 



AKO POSTUPOVAŤ:

V hrnci zohrejeme olej a opražíme na ňom nakrájanú cibuľu.




Pridáme kurkumu, koriander a chilli papričku a premiešame.




Pridáme nakrájané rajčiny a opekáme, kým nezmäknú.




Pridáme hrsť pistácií...




... garam masala a kokosové mlieko, premiešame. Odstavíme z ohňa a necháme vychládnuť.




Vychládnutú zmes rozmixujeme na kašu. Ak by bola príliš hustá môžeme pridať do mixéra troška vody, ale nie veľa, nechceme mať z toho polievku. Omáčku vylejeme z mixéra naspäť do hrnca.




Pridáme očistené krevety, osolíme a karí privedieme k varu.




Oheň zmiernime a odokryté varíme 5 - 8 minút.




Hotové karí dochutíme nasekanou koriandrovou vňaťou.




Podávame s ryžou.

2 komentáre: