sobota 16. júla 2011

Krevety v jogurtovo-koriandrovej marináde

Krevety v jogurtovo-koriandrovej marinade




ČO POTREBUJETE:

1/2kg väčších čerstvých kreviet
soľ
1 plnú lyžicku Tandoori masala
1/3 lyžičky mletej kurkumy
1 lyžicu limetkovej šťavy
1/2 lyžičky cesnakovo-zázvorovej pasty
1/3 lyžičky kryštáľového cukru
veľkú hrsť nasekanej čerstvej koriandrovej vňate 

olej alebo maslo na ich tepelnú úpravu



Krevety v jogurtovo-koriandrovej marinade




AKO POSTUPOVAŤ:

Krevety očistíme, umyjeme a vložíme do misky, do ktorej pridáme všetky ostatné suroviny okrem oleja (alebo masla). Krevety v marináde dobre premiešame a necháme 1 hodinu odležať v chladničke.




V panvici zohrejeme olej (alebo maslo) a krevety na silnom ohni 5-8 minút opekáme. Občas premiešame.

2 komentáre:

  1. ...kurča v jogurte som už skúšal a chutilo, takže krevety budú tiež určite výborné, niekedy vyskúšam :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. vyzeraju uzasne, tusim sme naladene na rovnaku krevetovu notu:-))

    OdpovedaťOdstrániť