ČO POTREBUJETE:
1/2kg väčších čerstvých kreviet
soľ
2 plné lyžice bieleho nesladeného jogurtu - Dahi
1 plnú lyžicku Tandoori masala
1/3 lyžičky mletej kurkumy
1 lyžicu limetkovej šťavy
1/2 lyžičky cesnakovo-zázvorovej pasty
1/3 lyžičky kryštáľového cukru
veľkú hrsť nasekanej čerstvej koriandrovej vňate
olej alebo maslo na ich tepelnú úpravu
AKO POSTUPOVAŤ:
Krevety očistíme, umyjeme a vložíme do misky, do ktorej pridáme všetky ostatné suroviny okrem oleja (alebo masla). Krevety v marináde dobre premiešame a necháme 1 hodinu odležať v chladničke.
V panvici zohrejeme olej (alebo maslo) a krevety na silnom ohni 5-8 minút opekáme. Občas premiešame.
...kurča v jogurte som už skúšal a chutilo, takže krevety budú tiež určite výborné, niekedy vyskúšam :-)
OdpovedaťOdstrániťvyzeraju uzasne, tusim sme naladene na rovnaku krevetovu notu:-))
OdpovedaťOdstrániť