Uf a je to za nami... cyklón "Thane" sa dal iným smerom, takže nám už nič nehrozí, neprší, vietor utíchol, more sa ukľudnilo a ja sa priznám, že som sa bála a stále očkom pozerala cez kuchynské okno na more, či sa "posunulo" bližšie k domu.... a tak na rozjasnenie blogu (po tých pochmúrnych dňoch) dobrý recept s cviklou.
Prajem vám prijemné strávený zajtrajšok, dobrú zábavu a šťastný Nový rok 🙂
ČO POTREBUJETE:
1ks väčšej cvikla
10ks strúčikov cesnaku
soľ
olivový olej
AKO POSTUPOVAŤ:
Pekáčik vystelieme vačším kusom alobalu - aby sa dal z neho urobiť miešok.
Cviklu ošúpeme, nakrájame a položíme na alobal. Pridáme ošúpané cesnakové strúčiky, troška osolíme a prelejeme olivovým olejom.
Alobalový miešok dobre uzavrieme, podlejeme vodou a dáme piecť na 180st., na 40 minút. Po 40 min. ho rozbalíme a dáme zapiecť na 10 min.
Výborná príloha k pečenému mäsu alebo ako samotný teplý šalát.