pondelok 22. februára 2021

Ahojte!

Pozdravujem všetkých, čo sem po rokoch ešte zablúdia. Ospravedlňujem sa, ak som neodpovedala na komentáre, ktoré ste tu zanechali. Z určitých dôvodov (ktoré nebudem rozoberať) som prestala na blog písať, ale blog tu pre vás zostal (aj keď chvíľku štrajkoval), aby ste mohli variť a preniesť sa do Indie cez moje príspevky a fotografie. Tak dúfam, že občas poslúžil. Nie, nový recept pridávať teraz hneď nejdem (nevylučujem to však v blízkej budúcnosti), chcela som týmto príspevkom len reagovať na pár správ a mailov, v ktorých ste sa pýtali, či je všetko ok keďže stránka utíchla. Všetko je ok :) a dúfam, že aj vy všetci ste ok a čoskoro nás opäť vypustia žiť normálne. Pridávam len tak pár obrázkov z pred roka, keď sme ešte dýchali bez masiek.


štvrtok 14. septembra 2017

Fusilli s krevetami a paradajkou / Fusilli with shrimp and tomato



ČO POTREBUJETE (na 2 porcie):

4 hrste fusilli
voda + soľ

olivový olej
260g čerstvých očistených kreviet
mleté čierne korenie

8 - 10 strúčikov cesnaku
asi 200g cherry paradajok
chilli vločky
sušené oregano
soľ
kryštálový cukor
3 lyžice cream cheese



AKO POSTUPOVAŤ:

V hrnci zohrejeme dostatok osolenej vody a fusilli v nej uvaríme podľa návodu. Scedíme a trocha vody z nich odložíme.



Zohrejeme trocha oleja, pridáme krevety, troška osolíme (nepreháňame, voda na cestoviny je tiež osolená) a pridáme mleté čierne korenie. 2 - 3 min restujeme na stredne silnom ohni. Odložíme do misky.



Do tej istej panvice pridáme nadrobno nakrájaný cesnak a necháme rozvoňať. Pridáme nakrájané paradajky, štipku soli, chilli vločky, oregano, troška cukru a cream cheese, premiešame a na miernom ohni varíme asi 5 - 8min. Ak treba, pridáme trocha vody z cestovín.



Potom pridáme scedené cestoviny a premiešame. Opäť, ak treba, pridáme trocha vody z cestovín. 

Nakoniec pridáme krevety a odstavíme z ohňa.