ČO POTREBUJETE:
1/2 lyžičky rímskej rasce
1/2 lyžičky horčičného semienka
2 zelené chilli papričky
2 zelené chilli papričky
niekoľko karí lístkov
2 stredne veľké červené cibule
2 stredne veľké paradajky
soľ
1/2 kašmírskeho chilli korenia
1/2 lyžičky mletej kurkumy
voda podľa potreby
olej
na pastu:
1/2 hrnčeka čerstvého strúhaného kokosu
2cm x 2cm čerstvý zázvor
3-4 strúčiky cesnaku (záleží od ich veľkosti)
veľká hrsť čerstvej koriandrovej vňate
AKO POSTUPOVAŤ:
Mixérom rozmixujeme na pastu strúhaný kokos, zázvor, cesnak a koriandrovú vňať. Pridáme pred mixovaním troška vody.
Lusky moringy ošúpeme a nakrájame na kúsky dlhé asi ako malíček. Stačí na kraji nožom načať šupku a len potiahnuť. Nešúpať ako zemiaky.
Vo woku rozpálime olej (najlepšie arašídový, ale môže byť aj slnečnicový). Pridáme rímsku rascu a horčičné semienko a počkáme, kým semienko praskne. Potom pridáme chilli papričky, do ktorých sme urobili zárezy nožom a vhodíme niekoľko karí lístkov. Ďalej pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a restujeme, kým nie je cibuľa mäkká.
Ďalej pridáme nadrobno nakrájané paradajky, premiešame a zalejeme troškou vody. Zakryté varíme, kým paradajky nezmäknú.
Keď sú paradajky mäkké, pridáme lusky moringy, soľ, mletú kurkumu a chilli korenie. Všetko premiešame a pridáme kokosovo-koriandrovú pastu. Opäť premiešame....
....zalejeme vodou, tak aby z toho nebola polievka, len hustejšie karí a zakryté varíme 10 minút.
Podávame s ryžou.
Ako jesť lusky Moringy: Vonkajšia časť luskov je tvrdá a tažko stráviteľná. Preto sa lusk požuje (alebo niekoľkokrát stisne medzi zubami) a "vycucne" len vnútro. Vonkajšia časť lusku sa neje.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára