ČO POTREBUJETE:
(na 2-3 porcie)
300ml hrnček zeleného hrachu; uvareného (použila som sušený)
1 lyžicu masla
1 menšiu červenú cibuľu; nakarajanú nadrobno
1 lyžičku hladkej múky
50-100ml hydinového vývaru (záleží akú hustú kašu chcete)
2-3 strúčiky cesnaku (záleží na ich veľkosti a vašej chuti)
soľ
vajíčko a chlieb ako príloha
AKO POSTUPOVAŤ:
Suchý hrach na noc namočíme do vody tak, aby bol všetok ponorený. Ja ho dávam do chladničky, kvôli teplu v kuchyni, kde by inak začal kvasiť. Ráno vodu zlejeme a vymeníme za čistú, uvaríme v tlakovom hrnci do mäkka. Bez soli! Necháme ho vychladnúť a rozmixujeme s trochou vývaru do hladka. Ak vám v kaši chutia kúsky hrášku, nemixujte ho príliš dlho.
V hrnci si zohrejeme maslo a popražíme na ňom cibuľu, kým nezosklovatie. Cibuľu poprášime múkou a urobíme svetlú zápražku.
Medzitým si urobíme volské oko a môžeme podávať s chlebom. Kto má rád, môže si k tomu pridať aj kúsok údeného alebo špekáčik.
Dobry vecer, to je skvely napad s tym mixovanym hrachom, ja mam hrachovu kasu velmi rada a nevarim
OdpovedaťOdstrániťju kvoli zdlhavemu postupu; moja mama, babka atd. totiz vzdy kasu strasne dlho za staleho miesania varili a ja na to nemam cas. Takto to urcite vyskusam.
Toto je naozaj rychlo uvarena kasa a chutovo je presne taka, aku som lubila ako mala. Len vtedy sme k tomu mali kusok udeneho maska :) A tlakovy hrniec je skvela vec na strukoviny, ktore sa musia dlhsie varit.
OdpovedaťOdstrániťtiez mam velmi rada hrachovu kasu a davno som ju nerobila,dakujem za pripomenutie, vyskusam tvoj recept, Miska :) a s volskym okom som ju este nejedla ale oskúšam, cez tyžden je na pláne :)
OdpovedaťOdstrániťHrachova kasa je take obycajne,ale vdacne jedlo. DUfam, ze vam bude chutit Andrejka :)
OdpovedaťOdstrániťMam rad kašu z udaním karom
OdpovedaťOdstrániťAj ja
Odstrániť