pondelok 26. decembra 2011

Gajar matar ki subzi

IMG_7072




ČO POTREBUJETE:

200ml pohár nakrájanej mrkvy
200ml pohár hrášku
1/2 lyžice ghee
1 plochá lyžička ajwain (ak nemáte, môžete použiť rímsku rascu alebo oregano)
1/3 lyžičky mletej kurkumy
soľ
1 zelená chilli paprička 
½ lyžičky mletého koriandru
½ lyžičky garam masala
troška vody
1 lyžička šťavy z citróna alebo limetky


IMG_7081




AKO POSTUPOVAŤ:

V hlbšej panvici zohrejeme ghee, pridáme ajwain, ktorý hneď zavonia. Pridáme kurkumu a premiešame.

IMG_7058


Pridáme chilli papričku. Ďalej pridáme nakrájanú mrkvu a hrášok. Osolíme a premiešame. 3-5 minút premiešavame a opekáme na miernom ohni.

2


Potom pridáme mletý koriander a garam masala a dobre premiešame.

IMG_7065


Podlejeme troškou vody a zakryté na miernom ohni dusíme do mäkka, ďalších 8-10 minút. Do hotového jedla zamiešame citrónovú šťavu, odstavíme z ohňa a zakryté necháme 10 minút odležať.


IMG_7073


Môžeme podávať s chapati.

1 komentár: