piatok 16. novembra 2012

Cestovinový šalát

Nastala u nás zima. Ako sa to prejavuje? Nie, nemusíme vyťahovať teplé čižmy a svetre. Dni sú teplé, slniečko hreje, ale akonáhle zájde za obzor, zafúka studený vietor až strasie. Noci bývajú chladné a tak už spávame zababušené pod teplou prikrývkou. Dnes večer je tu tichúčko, možno sa mi to len zdá a je to tým, že mám ešte stále buchot v hlave z tých petárd, čo strielali počas Diwali.
Sedela som na balkóne s teplým čajom a rozmýšľala, čo uvariť... rýchle, ľahké a sýte. Nedávno som videla na Pintereste fotku jednoduchého cestovinového šalatu. Šalát môžete podávať aj vychladený, je výborný a veľmi rýchly a jednoduchý.


IMG_7762



ČO POTREBUJETE:
množstvá surovín neuvádzam, tento šalát si jednoducho pripravíte aj od oka

cestoviny
voda na ich uvarenie + 1 plochá lyžička soli do vody
paradajky
zelená časť jarných cibuliek
mleté čierne korenie
sušená bazalka (samozrejme čerstvá bude ešte lepšia)
olivový olej
syr na strúhanie



IMG_7767



AKO POSTUPOVAŤ:

Cestoviny si uvaríme podľa návodu na obale. Scedíme a dáme do misky. Pridáme na malé kúsky nakrájané paradajky, jarnú cibuľku, prelejeme asi lyžicou olivového oleja, pridáme mleté čierne korenie a bazalku, dochutíme soľou, ak treba a premiešame.

Pridáme nahrubo nastrúhaný syr a premiešame. Ak chcete mať šalát vychladený, môžete ho na hodinu uložiť do chladničky.


Určite poslúži aj ako dobré raňajky.


IMG_7775

3 komentáre: