ČO POTREBUJETE:
150ml hrnček suchých mungo fazuliek
voda na ich uvarenie
olej alebo ghee
1/2 lyžičky tmavej rímskej rasce (shah jeera)
2 väčšie paradajky
1 lyžička kašmírskeho čili korenia
1/2 lyžičky mletého koriandru
soľ
hrsť čerstvej koriandrovej vňate
AKO POSTUPOVAŤ:
Mungo na hodinu namočíme vo vode. Potom vodu vymeníme a mungo varíme domäkka, asi 20min. Nič sa nestane, ak sa nám trocha rozvarí. Odložíme bokom do ďalšieho použitia.
V hlbšej panvici (kadhai) rozpálime olej. Pridáme rímsku rascu a necháme prasknúť. Pridáme karí lístky, ktoré prasknú ihneď. Ďalej pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a restujeme domäkka.
Potom pridáme nadrobno nakrájané paradajky, kurkumu, čili korenie, mletý koriander, kadhai prikryjeme a paradajky dusíme asi 15 minút na miernom ohni do mäkka.
Pridáme uvarené mungo fazuľky, soľ, premiešame a ak je v panvici prebytočná tekutina, necháme ju na silnom ohni zredukovať.
Nakoniec vmiešame koriandrovú vňať, prehrejeme a odstavíme z ohňa.