ČO POTREBUJETE:
225g (1 malý) karfiol
voda na jeho uvarenie
1/2 lyžičky kašmírskeho chilli korenia
soľ
na karí:
2 stredne veľké červené cibule
1 plná lyžička cesnakovo - zázvorovej pasty
1 sušená červená chilli paprička
1/2 lyžičky rímskej rasce
3 menšie paradajky
soľ podľa chuti
olej na potretie pekáča
AKO POSTUPOVAŤ:
Kešu orechy si namočíme v troche vody asi na pol hodiny.
Do hrnca dáme vodu, soľ, kurkumu a kašmírske chilli korenie. Vodu necháme zovrieť. Keď sa začne variť, vložíme karfiol vcelku, oheň zmiernime (ale tak, aby sa voda varila) a varíme 8 minút pod pokrievkou.
Potom karfiol vyberieme na tanier a odložíme bokom do ďalšieho použitia.
V druhom hrnci zohrejeme trocha oleja a ghee. Pridáme nakrájanú cibuľu a restujeme dohnedkava.
Potom pridáme cesnakovo-zázvorovú pastu a sušenú chilli papričku a restujeme asi 2 minúty. Ďalej pridáme mletú kurkumu, rímsku rascu a garam masala, premiešame.
Hneď pridáme nakrájané paradajky, soľ, jaggery, senovku grécku, premiešame a na miernom ohni dusíme pod pokrievkou asi 15 - 20 minút. Premiešavame občas.
Potom hrniec odložíme z ohňa a zmes necháme trocha vychládnuť.
Vychládnutú zmes potom dáme do mixéra, pridáme vopred namáčané kešu orechy, kokosové mlieko a vymixujeme na omáčku. (Ak treba doriediť trocha, použijeme vodu.)
Pekáč potrieme olejom (ja som použila papier na pečenie na vystlanie, nie je to nutné). Karfiol položíme do stredu a prelejeme ho omáčkou, ktorú sme si pripravili.
Rúru predohrejeme na 180st. a karfiol v nej pečieme 30 minút.