nedeľa 1. mája 2016

štvrtok 28. apríla 2016

Aloo bhindi / Potatoes with ladies fingers





ČO POTREBUJETE:

1 väčší zemiak
olej
1/2 lyžičky rímskej rasce
1 zelená chilli paprička
2 väčšie cibule
1/2 lyžičky mletej kurkumy
1 lyžička mletého koriandru
1/3 lyžičky mletého chilli korenia
soľ podľa chuti
menšia hrsť koriandrovej vňate





AKO POSTUPOVAŤ:

Ak použijeme hlinený hrniec, vopred si ho musíme namočiť na pol hodiny vo vode tak, aby bol celý ponorený. Potom ho postupne zahrievame, začíname na miernom ohni a postupne zvyšujeme.

Okru umyjeme a poriadne vysušíme. Vysušenú nakrájame, končeky odkrojíme preč.

V hrnci zohrejeme olej, oheň zmiernime a pridáme chilli papričku, rímsku rascu, ktorú necháme rozvoňať. Potom pridáme nakrájanú cibuľu a restujeme ju domäkka.

Ďalej pridáme ošúpaný a nakrájaný zemiak a dve minúty restujeme. Pridáme soľ, kurkumu, koriander a chilli korenie a premiešame. Minútku restujeme.

Ďalej pridáme nakrájanú okru, premiešame a pod pokrievkou na miernom ohni dusíme domäkka, asi 8-12 minút. Nakoniec vmieŝlšame nasekanú koriandrovú vňať. Hlinený hrniec si udržuje teplo nejakú dobu aj po vypnutí ohňa, preto stačí dusiť 8 minút, potom vypneme oheň a necháme pod pokrievkou ešte stáť 5-10 minút.



Podávame s Chapati.