ČO POTREBUJETE (na 18ks):
150ml múky maida
100ml múky atta
1 plochá lyžička soli
1 plná lyžička cukru
1 plochá lyžička sušeného droždia
2 lyžičky sušeného oregana
4 strúčiky nastrúhaného cesnaku
(alebo 2 lyžičky cesnakovo bylinkovej zmesi na cesnakový chlieb)
150ml teplej vody
2 lyžice olivového oleja
olivový olej na potretie pagáčov
čierny sezam na posypanie
AKO POSTUPOVAŤ:
Múku zmiešame so soľou, cukrom, sušeným droždím, oreganom a nastrúhaným cesnakom (alebo cesnakovo bylinkovým korením). Prilejeme teplú (nie horúcu) vodu a olej a vypracujeme nelepivé cesto, ktoré necháme kysnúť 30 minút. Potom ho rukou premiesime (ak treba, podsypeme troškou múky pri miesení) a necháme kysnúť ďalších 30 minút.
Vykysnuté cesto prepracujeme rukou a na pomúčenej doske rozvaľkáme na hrúbku 1 - 1,5cm.
Guľatou formičkou (diameter = 6cm) vykrajujeme pagáče.
Pagáče uložíme na plech a necháme 20 minút podkysnúť.
Pred pečením každý pagáč potrieme olivovým olejom a posypeme sezamom (alebo aj neposypeme, sezam je voliteľný).
Pečieme na 180st., 25 minút.