ČO POTREBUJETE:
(hrnček, ktorý som použila ako odmerku má 200ml)
1 a pol hrnčeka tondli/tindora
olej
1/2 lyžičky horčičného semienka
1/2 lyžičky asafoetida
1/2 lyžičky kurkumy
niekoľko karí lístkov
soľ
1/4 lyžičky tamarindovej pasty
opiecť nasucho - masala:
1/2 hrnčeka čerstvého strúhaného kokosu
1 lyžička mletého koriandru
1 lyžička urad dal
1 sušená červená chilli paprička
1/2 lyžičky nastrúhaného jaggery
AKO POSTUPOVAŤ:
Tondli si nakrájame na tenké kolieska.
Najprv si na suchej panvici opečieme všetky suroviny, ktoré som uviedla, že treba opiecť nasucho. Opekáme ich, kým neuvoľnia vôňu a kokos troška nezmení farbu. Necháme ich ochládnuť a rozmixujeme spolu s jaggery, tamarindovou pastou a troškou soli. Nepridávame vodu.
V panvici zohrejeme trocha oleja a pridáme horčičné semienka, ktoré necháme prasknúť. Keď začnú praskať pridáme asafoetida, oheň zmiernime.
Pridáme štipku kurkumy, na tenké kolieska nakrájané tondli/tindora a zakryté dusíme 10 minút. Občas ich treba premiešať.
Potom pridáme masala, ktoré sme si vopred pripravili a dobre premiešame. Pridáme karí lístky a dusíme ďalších 3-5 minút. Premiešavame občas. Ak treba dochutíme soľou a premiešame.
Môžete podávať s plackami (napr. Chapati, Phulka, Roti) alebo s dusenou ryžou a karí, ktorého základom nie je kokos, či kokosové mlieko.