ČO POTREBUJETE:
1 balíček (500g) baby zemiačkov
2 lyžice ghee
1 veľká červená cibuľa
4 strúčiky cesnaku
1 plná lyžička Garam masala
4 lyžice mletých kešu orechov
1/2 lyžičky mletej kurkumy
1/2 lyžičky mletého kašmírskeho chilli korenia
soľ
50ml kokosového mlieka
čerstvá koriandrová vňať
AKO POSTUPOVAŤ:
Zemiaky uvaríme vo vode domäkka. Snažíme sa nerozvariť. (Ja ich varím 10min, potom oheň vypnem a nechám ich chládnuť v tej horúcej vode. Takto sa nerozvaria a zároveň sa dorobia pomaličky ešte v tej horúcaj vode.) Potom ich scedíme a ošúpeme.
V panvici zohrejeme ghee. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak a restujeme do hnedkava.
Pridáme korenie Garam masala a premiešame.
Pridáme mleté kešu orechy a 2 minútky premiešavame na slabšom ohni.
Pridáme chilli korenie a mletú kurkumu, premiešame.
Ďalej pridáme uvarené zemiačky a soľ. Premiešame tak, aby sa tou orechovou zmesou pekne obalili.
Pridáme kokosové mlieko a zasa premiešame. Na slabom ohni povaríme asi 2-3 minúty, za občasného poprehadzovania zemiačkov. Nemiešame príliš búrlivo, aby sme ich nepomliaždili.
Nakoniec pridáme nasekanú koriandrovú vňať, poprehadzujeme zemiaky a môžeme podávať.
Podávame s plackami, najlepšie s Chapati.