ČO POTREBUJETE:
1 a 1/4 hrnčeka uvareného hrachu
(dajte pozor, aby sa nerozvaril; použila som suchý, ktorý som na noc namočila vo vode)
olej
1 plochá lyžička tmavej rímskej rasce
2 väčšie červené cibule
1 lyžička cesnakovo - zázvorovej pasty
2 mierne kopcovité lyžice cícerovej múky (besan)
4 plné lyžice paradajkového pretlaku (alebo 2 rozmixované paradajky)
3/4 lyžičky garam masala
1 plnšia lyžička mletého koriandru
1/2 lyžičky pálivého chilli korenia
čerstvá koriandrová vňať
soľ
AKO POSTUPOVAŤ:
Ak použijeme suchý hrach, na noc ho namočíme vo vode. Ráno vodu scedíme, hrach prepláchneme, dáme do hrnca a uvaríme domäkka. Pozor, aby sa nerozvaril. Na uľahčenie môžeme použiť aj čerstvý (ak je sezóna) alebo mrazený hrach. Ja som použila suchý.
🫛 🫛 🫛
V hrnci zohrejeme olej. Pridáme rímsku rascu a necháme ju rozvoňať.
Pridáme na pásiky nakrájanú cibuľu a restujeme na stredne silnom ohni dohnedkava.
Pridáme paradajkový pretlak a premiešame. Hneď pridáme mletý koriander, mleté chilli korenie a garam masala a premiešame. Minútku restujeme.
Ihneď pridáme uvarený, scedený hrach a soľ a premiešame. Chvíľu restujeme a premiešavame. Zmes musí byť suchá.