ČO POTREBUJETE:
150ml hnedej šošovice
1 červená cibuľa, vcelku
na masala:
1/2 lyžičky cesnakovej pasty (alebo 8ks strúčikov nastrúhaných)
1/2 lyžičky kašmírskeho chilli korenia
1 lyžička mletého koriandru
1/2 lyžičky rímskej rasce (jeera)
1 lyžička zázvorovej pasty (alebo strúhaný čerstvý zázvor)
ďalej:
2 stredne veľké červené cibule; nakrájané nadrobno
2 stredne veľké paradajky; nakrájané
2 lyžice ghee
soľ
hrsť nasekanej koriandrovej vňate
AKO POSTUPOVAŤ:
Šošovicu prepláchneme, dáme do hrnca, zalejeme vodou, aby jej bolo asi 3cm nad šošovicou, vložíme jednu celú ošúpanú cibuľu a uvaríme do mäkka; asi 20 minút.
Pripravíme si masala. Zmiešame všetky suroviny v miske na pastu.
V druhom hrnci zohrejeme ghee a na ňom speníme nakrájanú cibuľu. Oprážame kým cibuľa nezosklovatie. Potom pridáme masala, 3 minútky opekáme.
Pridáme uvarenú šošovicu (bez cibule, ktorú sme v nej varili) a osolíme. Pridáme nakrájané paradajky a 5 minút na slabom ohni varíme, občas premiešame.
Nakoniec posypeme nasekanou koriandrovou vňatou, odstavíme z ohňa, premiešame a 5 minút necháme zakryté odpočívať.
🍛 🍛 🍛