streda 5. októbra 2011

Sunil bol obzrieť trhovisko a varil dnes bravčové mäsko pre svokrovcov

Dnes je streda, čo je deň, keď na Myjave predávajú peknú zeleninku na miestnom trhovisku. Sunil bol obzrieť ako predaj zeleniny vyzerá u nás a urobil pár fotiek...

IMG_5053

IMG_5054

IMG_5060

IMG_5061

IMG_5062


A dnes sa aj ponúkol, že mäsko uvarí on. Asi sa bál, že by bolo málo štipľavé a zostal by hladný 😋 Takže tu je recept od môjho manžela....taký len tak "z brucha".



bravcove podla sunila



ČO POTREBUJETE:

3/4kg bravčového mäsa (z plecka)
1 biela cibuľa, nakrájaná nadrobno
1/3 lyžičky mletej kurkumy
1 lyžička pálivého chilli korenia
soľ
olej
kúštik muškátového orieška 
1/3 lyžičky mletého koriandru
1 lyžička garam masala
100ml kokosového mlieka
voda na podliatie



AKO POSTUPOVAŤ:

Očistené mäso nakrájame na kocky, dáme do misky, pridáme pálivé chilli korenie a kurkumu a premiešame.



V hrnci zohrejeme troška oleja a mäso na ňom opečieme tak, aby sa zatiahlo. Potom ho podlejeme, vodu privedieme k varu, oheň zmiernime, hrniec prikryjeme a mäso uvaríme do mäkka.



Kým sa mäso varí, v panvici zohrejeme trochu oleja a pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu.



Pridáme kúsok muškátového orieška...



... pridáme mletý koriander...



... pridáme garam masala...



... pridáme kokosové mlieko, premiešame a na miernom ohni necháme asi 5 minútiek povariť. Občas premiešame.





Keď je mäso mäkké, panvicu s cibuľou a kokosovým mliekom dáme znova na oheň a uvarené mäso k cibuli pridáme spolu s vodou, ktorá v ňom zostala (muškátový oriešok vyberieme preč). Premiešame, osolíme a 5 minút na miernom ohni ešte zakryté povaríme.



Podávame s dusenou ryžou.

streda 28. septembra 2011

Namaste Mumbai! (september 2011)

Mumbai september 2011 006

Zháňame veľký sveter na Sunila 😀 
Mumbai september 2011 007

Mumbai september 2011 008

Mumbai september 2011 009

Mumbai september 2011 010

Mumbai september 2011 011

Mumbai september 2011 013

Mumbai september 2011 014

Mumbai september 2011 015

Mumbai september 2011 016

Mumbai september 2011 018

Mumbai september 2011 019

Ľahký obed v maličkej reštaurácii Samovar.
Mumbai september 2011 032

Mutton kabab roll.
Mumbai september 2011 034

Sanabka si dala Aloo Paratha.
Mumbai september 2011 035

Salonka mala ako sladkú bodku kakauko 😋
Mumbai september 2011 036

Mumbai september 2011 039

Tu robia najsamlepšiu pizzu akú som kedy jedla, Pizza by the bay.
Mumbai september 2011 048

Indický double-decker.
Mumbai september 2011 049

Mumbai september 2011 053

Mumbai september 2011 055

Asi tajné rande 🙈
Mumbai september 2011 058

Mumbai september 2011 060

Girgaum chowpatty beach.
Mumbai september 2011 063

Pouličný snack - Bhelpuri.
Mumbai september 2011 064

Mumbai september 2011 070

Mumbai september 2011 071

Mumbai september 2011 075

Mumbai september 2011 077

Mumbai september 2011 090

Rezidencia Ambani – majiteľa siete Reliance.
Mumbai september 2011 091

Jedna z najväčších nemocníc v Mumbai – Jaslok hospital.
Mumbai september 2011 096

Mumbai september 2011 097

Vľavo na prízemí, kde je zrolované tienidlo cez okno je rezidencia slávnej indickej speváčky pani Latta Mangeshkar.
Mumbai september 2011 100

Mešita Haji Ali
Mumbai september 2011 109

Mumbai september 2011 110

Mumbai september 2011 111

Haló, ktorým smerom ku Sea Link?
Mumbai september 2011 129

Sea Link.
Mumbai september 2011 141

Mumbai september 2011 144

Mumbai september 2011 148

Mumbai september 2011 149

Mumbai september 2011 166

A ide sa naspäť domov.
Mumbai september 2011 174

štvrtok 15. septembra 2011

Kuracie Tikka / Chicken tikka





ČO POTREBUJETE:

1/2 kg kuracích pŕs

na marinádu:
soľ
1/2 lyžičky drvenej rímskej rasce
1 lyžička strúhaného cesnaku
1 lyžička strúhaného zázvoru
1/2 lyžičky kašmírskeho čili korenia
1/2 lyžičky mletého koriandru
1/2 lyžičky mletej kurkumy
1/2 lyžicky Garam masala
1 lyžička sušenej mäty
1 lyžička sušených lístkov senovky gréckej
1 lyžička šťavy z citróna 
4 plné lyžice bieleho nesladeného jogurtu - Dahi
2 lyžičky ghee

ďalej:
1 zelená paprika





AKO POSTUPOVAŤ:

Kuracie prsia nakrájame na "kocky". V miske zmiešame suroviny na marinádu a pridáme do nej mäso. Všetko dobre premiešame, misku uzavrieme a odložíme na noc do chladničky.



Na druhý deň pokračujeme. 

Mäso napicháme na špajle (namočíme ich vopred vo vode na 30min, aby sa nelámali), pomedzi mäso napicháme kúsky papriky. Pekáč vystelieme papierom na pečenie a mäso na špajli naň v jednej vrstve rozložíme. Mäso pokvapkáme s ghee.



Rúru vyhrejeme na 210st. a mäso grilujeme 15 minút. Potom kuracie kúsky na špajli obrátime a dogrilujeme dohneda. 


Podávame s raitou alebo s chutney ako predjedlo alebo môžeme takto urobené mäso zarolovať aj do čapati, pridáme raitu alebo chutney a nakladanú cibuľu.

Hráškové pyré / Green peas puree

hraskove pyre



ČO POTREBUJETE (na 2 porcie):

200ml mrazeného zeleného hrášku
voda
soľ
2 strúčiky cesnaku
1 lyžica olivového oleja
1 lyžica čerstvých lístkov mäty; nasekané nadrobno 
1/2 lyžice šťavy z citróna
2 lyžice nastrúhaného syru



AKO POSTUPOVAŤ:

Dáme si variť vodu do hrnca. Len toľko, aby bol v nej hrášok ponorený. Keď začne vrieť, vhodíme hrášok a 2 minútky povaríme. Scedíme a dáme do misky vychládnuť.

Potom dáme hrášok do mixéra, pridáme ostatné suroviny a vymixujeme na pyré. Nakoniec do pyré primiešame nastrúhaný syr. 


Pyré sa hodí ku grilovaným mäsám, ja som ho dnes podávala s Kuracím tikka.