pondelok, 3. januára 2011

Chlebove pagace s cesnakom a oreganom

IMG_6478



CO POTREBUJETE:

260ml teplej vody (alebo podla potreby, zalezi na kvalite muky)
troska soli (sol ide este aj navrch pagacov)
3 lyzice olivoveho oleja
350g hladkej muky (pouzila som bielu Maida)
150g celozrnnej muky (pouzila som muku Atta)
1 plna lyzicka suseneho pieskoveho drozdia
3-5 strucikov cesnaku
1/2 lyzice suseneho oregana

sol a olivovy olej na potretie pagacov


IMG_6486


AKO POSTUPOVAT:

Muku zmiesame so solou, susenym drozdim, oreganom a nastruhanym cesnakom. Prilejeme teplu (nie horucu) vodu a olej a vypracujeme pevne, nelepive cesto, ktore nechame kysnut asi 1 hodinu.

Vykysnute cesto prepracujeme rukou a na pomucenej doske rozvalkame na hrubku 2cm.

1



Gulatou formickou vykrajujeme pagace.

2



Pagace ulozime na suchy plech a nechame 30 minut podkysnut.

3



Pred pecenim kazdy pagac potrieme olivovym olejom rozmiesanym so solou.

4



Pecieme na 180-200st., 25-30 minut.


IMG_6481

7 komentárov:

  1. wáááu Michaelka, tak tie vyzerajú priam úúúžasne !!! mňamka!! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Dakujem Martinka, su velmi chutne a krasne vonaju, ked sa pecu, vdaka tomu cesnaku.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Miška tak tento receptík je pre nás ten pravý:-) vôňa cesnaku a oregana je úúúúžasná:-)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Som rada, ze sa ti recept hodi Ajka :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Utekam do obchodu na celozrnnu muku a ihned peciem!

    OdpovedaťOdstrániť
  6. :) ja ich dnes tiez peciem znova, lebo som dcerke dala k obedu 3 pagace a ona sa podelila s kamaratkami v skole. Tym tak chutili, ze ju prehovarali nech zajtra donesie, kazdej po jednom pagaci :)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Miskaaa skúsim spravit celozrné

    OdpovedaťOdstrániť