pondelok, 17. januára 2011

Tahini pasta (neochutena, zakladna pasta)


11IMG_3290



CO POTREBUJETE:

neuvadzam velkost hrnceka, ide skor o pomer

1 hrncek sezamovych semien
1/4 hrnceka olivoveho oleja


11IMG_3292



AKO POSTUPOVAT:

Sezamove semena opecieme na suchej panvici, na miernom ohni. Nesmieme ich nechat zhnednut, treba ich premiesavat, aby sa opiekli rovnomerne. Ked uvolnia vonu a zacnu troska menit farbu, hned ich odstavime z ohna a nechame ochladnut.

11IMG_3278


Ochladnute semienka dame do mlynceka na koreniny a pridame z hrnceka len 3/4-tinu olivoveho oleja. Vymixujeme pastu a olivovy olej potom pridavame podla potreby.

11IMG_3287

11IMG_3288


V dobre uzavretej nadobe vam pasta v chladnicke vydrzi niekolko tyzdnov. Pouziva sa napriklad pri vyrobe Hummusu alebo do Baba Ghanoush.

4 komentáre:

  1. V receptoch som si vždy myslela, že čo to asi môže byť za ingrediencia,ale som ti vďačná za tento super jednoduchý recept.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. no fakt je to jednoduche....kupovana mi nechutila, ale mohla by som vyskusat tuto domacu verziu....sezam mam velmi rada :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Takto vyrobena neochutena, to nie je ziadna prevratna chut.. sezam a olej :) Ale hummus aj baba ghanoush to dochuti dobre. Len daj pozor, aby si prilis dlho neopekala sezam, on potom zhorkne.

      Odstrániť