Karfiolove kofty v kari


22karfilove kofty 041



CO POTREBUJETE:

na kofty:
250g karfiolu
1/3 lyzicky rimskej rasce
1/4 lyzicky struhaneho zazvoru
sol
mala hrst koriandrovej vnate
2 ploche lyzice cicerovej muky (besan)
stipka mletej kurkumy
olej na ich upecenie

na kari:
125g paradajok (2 stredne velke)
niekolko kesu orechov + voda na ich namocenie
ghee
1/3 lyzicky rimskej rasce
1 susena cervena chilli papricka
1/2 lyzicky cesnakovo-zazvorovej pasty
1/2 lyzicky mleteho koriandru
1/3 lyzicky mletej kurkumy
sol
1/2 lyzicky mleteho chilli korenia
1 lyzicka susenych listkov senovky greckej
2 lyzice sladkej smotany
troska vody na zriedenie omacky


22karfilove kofty 029


AKO POSTUPOVAT:

Kesu orechy si vopred na 30 minut namocime vo vode.

22karfilove kofty 011


Karfiol najemno nastruhame. Pridame ostatne prisady na kofty a zmiesame. Urobime rovnako velke gulocky a polozime na pekac, ktory sme vymastili olejom.

1


Ruru predohrejeme na 200st. Kofty do nej vlozime a pecieme na 180st. 8-10 minut z jednej strany. Potom ich obratime a pecieme dalsich 8-10 minut z druhej strany.

2


Paradajky a kesu orechy vymixujeme na pastu (bez pridania vody).

3


Zatial si pripravime kari. V hrnci zohrejeme 2 lyzice ghee. Pridame rimsku rascu, cesnakovo-zazvorovu pastu a chilli papricku. Rascu nechame rozvonat.

22karfilove kofty 017


Potom pridame paradajkovo-kesu patu, mlety koriander a kurkumu. Premiesame, ohen zmiernime a zaklad na kari nechame pomalicky zredukovat. Obcas premiesame.

22karfilove kofty 019


Do zredukovaneho zakladu (ked sa ghee oddeli) pridame mlete chilli korenie a susene listky senovky greckej. Premiesame.

22karfilove kofty 022


Pridame sladku smotanu a podlejeme troskou vody, znova premiesame a kari privedieme k varu. Ohen zmiernime a 2 minutky povarime.

22karfilove kofty 023

22karfilove kofty 024


Nakoniec kari osolime, premiesame a vlozime kofty. Zlahka premiesame.

22karfilove kofty 026


Podavame napriklad s chlebovymi plackami Naan.

22karfilove kofty 038

Komentáre

  1. Mnam!! Vyskusam urcite! Miska, ta besam flour sa na slovensku da nahradit cim, vies mi poradit?? :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Mne se to take libi Miso, ale nelibi se mi to peceni ze se to pripaluje. Mozna lepsi dat kulicky do alobalu. Zkusim to! Delavam takove z mleteho masa hoveziho s pridanim strouhane mrkve a celeru a v tom alobalu jsou skvele. Treba zkus take! Napad s kvetakem je boží :-) W

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nie je to pripalene (teda do cierna). Su pripecene. Mozno sa to zda pripalene, ked to nie je rovnomerne jednej farby zo vsetkych stran. Kludne pec menej, aby boli bledsie alebo si ich vysmaz v oleji na panvici.

      Odstrániť
  3. P.s. nemyslim kazdou kulicku zvlast, ale vedle sebe do rady treba 8 kulicek a udelat balicek z toho.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. To ne, do oleje nechci, ta trouba se mi libi. No nejak to udelam :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Odpovede
    1. Budem zvedava ako chutilo :) Nas tata chvalil.

      Odstrániť
  6. no teda! prave som to dokoncila a som veeelmi zvedava, ake to bude. milujem indicku kuchynu, su to prave zeleninove jedla, u nas je zeleninove jedlo akosi inak chapane a hned sa supne do prezli, pritom taketo lahodky cakaju vo svete!

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Na toto jedlo som sa moc tesila, az ho vyskusam. Samotne gulicky mi sice az tak nechutili (asi som dala vela koriandru), ale v kombinacii s kari omackou to bola naozajstna pochutka. Chute sa krasne doplnali, jemne karfiolove gulocky sa rozplyvali na jazyku. Moc dobre :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Miska, planujeme to vyskusat tento vikend... ale mame dilemu - ten karfiol co sa ma nastruhat - je surovy, alebo uz uvareny - predvareny?
    dakujem...

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára