ČO POTREBUJETE:
3 hrste suchej Lóbie
2 viazaničky špenátových listov
voda
soľ
1 lyžička tmavých horčičných semien
1 lyžička urad dal
niekoľko karí lístkov
1/2 lyžičky mletej kurkumy
na masala:
3/4 hrnčeka strúhaného čerstvého kokosu
1 sušená červená čili paprička
1/2 lyžičky rímskej rasce
5 zrniek čierneho korenia
1 lyžička cesnakovo-zázvorovej pasty
1/3 lyžičky tamarindovej pasty
asi 1/3 hrnčeka vody na mixovanie
AKO POSTUPOVAŤ:
Z prísad na masala vymixujeme pastu a odložíme bokom.
V hlbšom hrnci zohrejeme olej a pridáme horčičné semienka, ktoré necháme prasknúť. Hneď ako horčičné semienka prasknú, pridáme urad dal, karí lístky a kurkumu a opekáme na miernom ohni, kým urad dal trocha nezhnedne.
Potom pridáme umytý a nasekaný špenát a chvíľku lístky prehrejeme (asi minútu).
Pridáme lóbiu, ktorú sme si na noc namočili a ráno uvarili domäkka (varíme v tlakovom hrnci asi 15 minút od natlakovania namierno), premiešame.
Nakoniec pridáme masala a osolíme, privedieme do varu, oheň zmiernime a zakryté povaríme ďaľšie 2-3 minúty. Ak by sa vám karí zdalo príliš husté a chceli by ste viac šťavy, stačí pridať troška vody a prejsť varom.