ČO POTREBUJETE:
4 kuracie stehná aj s kĺbom
(vykostené)
(vykostené)
1 lyžička nastrúhaného zázvoru
1 lyžička nastrúhaného cesnaku
(cesnak a zázvor zmiešame)
(cesnak a zázvor zmiešame)
soľ
150ml hustého bieleho nesladeného jogurtu (môžete použiť grécky)
2 veľké červené cibule
1-2 zelené chilli papričky
(ja som dala len 1, aby to bolo jedlé pre deti a osobne mi to tiež stačilo)
(ja som dala len 1, aby to bolo jedlé pre deti a osobne mi to tiež stačilo)
3 plné lyžice mandlí
2-3 lyžice ghee
1-2 bobkové listy (použila som ázijský Tej patta)
3/4 lyžičky mletej kurkumy
1 lyžička mletého koriandru
2 väčšie paradajky
200ml kokosového mlieka
1 lyžička garam masala
1/2 lyžičky drvenej rímskej rasce
hrsť koriandrovej vňate
AKO POSTUPOVAŤ:
Kuracie mäso si nakrájame a vložíme do misky. Pridáme 1/2 lyžičky cesnakovo-zázvorovej pasty a jogurt a dobre premiešame. Uložíme na noc do chladničky. Mäso by malo v jogurte ležať aspoň 12 hodín.
Cibuľu ošúpeme, prekrojíme na štvrťky a dáme do mixéra. Pridáme chilli papričky a 1/2 lyžičky cesnakovo-zázvorovej pasty a vymixujeme na pastu. Mandle pomelieme.
Do hlbšej panvice (woku, kadhai) dáme ghee, pridáme cibuľovú pastu. Keď začne bublať, oheň zmiernime, panvicu zakryjeme a na miernom ohni necháme variť 15 minút. Potom panvicu odokryjeme a ešte restujeme 5 minút za občasného premiešania. Pridáme bobkový list, kurkumu, mletý koriander...
... nadrobno nakrájané paradajky, premiešame a na miernom ohni opekáme 5 minút. Občas premiešame. Pridáme kuracie mäso, osolíme. Mäso na stredne silnom ohni opekáme 5 minút, za občasného premiešania.
... pridáme rímsku rascu, garam masala a premiešame. (Ak treba zriediť omáčku, použijeme horúci kurací vývar.) Ďalej pridáme pomleté mandle a premiešame; privedieme k varu. Potom oheň zmiernime, panvicu prikryjeme a mäso varíme 20 minút. Stačí občas premiešať, asi 2krát za tých 20 minút.