pondelok 22. februára 2021

Ahojte!

Pozdravujem všetkých, čo sem po rokoch ešte zablúdia. Ospravedlňujem sa, ak som neodpovedala na komentáre, ktoré ste tu zanechali. Z určitých dôvodov (ktoré nebudem rozoberať) som prestala na blog písať, ale blog tu pre vás zostal (aj keď chvíľku štrajkoval), aby ste mohli variť a preniesť sa do Indie cez moje príspevky a fotografie. Tak dúfam, že občas poslúžil. Nie, nový recept pridávať teraz hneď nejdem (nevylučujem to však v blízkej budúcnosti), chcela som týmto príspevkom len reagovať na pár správ a mailov, v ktorých ste sa pýtali, či je všetko ok keďže stránka utíchla. Všetko je ok :) a dúfam, že aj vy všetci ste ok a čoskoro nás opäť vypustia žiť normálne. Pridávam len tak pár obrázkov z pred roka, keď sme ešte dýchali bez masiek.


piatok 1. septembra 2017

Kuracie soté so syrom / Sauteed chicken with creamy cheesy sauce

Toto je taká "študentská" jednoduchá rýchlovka.



ČO POTREBUJETE:

1/2kg kuracích pŕs

olej + maslo
1 veľká červená cibuľa
1/2 lyžičky drvenej rímskej rasce
1/4 lyžičky kašmírskeho chilli korenia

soľ
1 lyžička korenia na cesnakový chlieb
1/4 lyžičky mletého čierneho korenia
1 lyžička cukru
1 lyžička sušeného majoránu
voda podľa potreby

150ml sladkej smotany (Amul fresh cream/smotana na varenie)
hrsť mrazenej kukurice (nemusí byť)
syr na strúhanie



AKO POSTUPOVAŤ:

V panvici zohrejeme olej a maslo, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a restujeme na miernom ohni domäkka.

Pridáme drvenú rímsku rascu, chilli korenie a premiešame. Pridáme nakrájané mäso, soľ, cesnakové korenie, mleté čierne korenie, cukor a majorán. Mäso premiešame, podlejeme vodou a na miernom ohni pod pokrievkou varíme 15min. 

Potom pridáme smotanu a nastrúhaný syr (prípadne aj mrazenú kukuricu) a povaríme ďalších 5min.


Podávame s ryžou a šalátom, alebo s nakladanými uhorkami alebo cviklou.