Pohe sa často robia na raňajky v rodine môjho manžela. Jednoduchá príprava, chutné, zdravé jedlo.
ČO POTREBUJETE:
(hrnček, ktorý som použila ako odmerku má 200ml)
1 hrnček hrubej poha/ryžových fliačkov (thick poha)
olej
1/2 lyžičky horčičných semien
1/2 zelenej čili papričky
1 stredne veľká červená cibuľa
1 stredne veľký zemiak
niekoľko arašidov
hrsť nasekanej koriandrovej vňate
čerstvý strúhaný kokos
voda podľa potreby
šťava z citróna
AKO POSTUPOVAŤ:
Pohe dáme do misky a zalejeme vodou tak, aby jej bolo pár milimetrov nad pohe. Necháme ich vo vode postáť asi 30 minút, kým nevsiaknu vodu. Ak použijete tenšie pohe, namáčame ich len na 1 minútu a scedíme. Ak by sa máčali dlho, zostanú ako kaša.
V hlbšej panvici zohrejeme olej a pridáme horčičné semienko. Necháme ho prasknúť.
Potom pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a čili papričku chvíľku popražíme na miernom ohni...
... a pridáme nadrobno nakrájané zemiaky. Opekáme, kým zemiaky nezmäknú. Občas ich premiešame.
Pridáme arašidy, ktoré sme si vopred opiekli na suchej panvici, ďalej pridáme pohe, kurkumu, čili korenie a soľ, dobre premiešame. Chvíľku na miernom ohni opekáme za stáleho premiešavania.
Hotové pohe rozdelíme na taniere, posypeme kokosom, koriandrovou vňaťou a pokvapkáme troška citrónom.