ČO POTREBUJETE:
3 lyžice cícerovej múky - Besan
1 lyžička kukuričného škrobu
soľ
1 plochá lyžička kašmírskeho chilli korenia
1 plochá lyžička garam masala
1 plochá lyžička mletého koriandru
1 plochá lyžička amchoor (mangového prášku)
1/2 lyžičky mletej kurkumy
olej na vyprážanie
AKO POSTUPOVAŤ:
Okru umyjeme a dobre osušíme. Konce odkrojíme a nakrájame na polovice pozdĺžne. V miske zmiešame besan, kukuričný škrob, soľ, kurkumu, koriander, amchoor, chilli korenie a garam masala.
Okru dáme do besanovej zmesi a dobre v nej premiešame/obalíme. Rukami poriadne poprehadzujeme, aby sa každý kúsok ňou obalil.
V panvici zohrejeme dostatok oleja. Okra musí byť ponorená, čiže sa bude skôr fritovať. Keď je olej poriadne horúci, vložíme okru a na silnom ohni vypražíme dohnedkava. Počas vyprážania ju aspoň dvakrát poprehadzujeme opatrne, aby bola vypražená rovnomerne.
Môžeme podávať ku karí a dusenej ryži, alebo len tak miesto chipsov.