sobota 25. júna 2011

Bublanina


11IMG_4666




ČO POTREBUJETE 
(na malú bublaninku na menši plech):

3 vajíčka / 3 eggs
160g jemného kryštáľového cukru / 160g sugar
150g hladkej múky (použila som Maida) / 150g flour
1 lyžička vanilkovej arómy / 1 tsp vanilla essence 
1 plochá lyžička prášku do pečiva / 1 flat tsp baking powder 
50ml oleja / 50ml oil
50ml vlažnej vody / 50ml luke warm water 

čeresne alebo iné ovocie, ktoré sa hodí na bublaninu (použila som granátové jablko) / cherries or other small fruits (I used pomegranate)


11IMG_4668


AKO POSTUPOVAŤ:

Žĺtka oddelíme od bielkov. Bielka vyšľaháme na tuhý sneh. Žĺtka vymiešame mixérom spolu s cukrom a vanilkovou arómou. Primiešame olej a vodu. / Separate yolks from whites. Whip egg whites until it forms peaks. Whisk egg yolks with sugar and vanilla essence. Stir in oil and water.

Múku zmiešame s práškom do pečiva a primiešame k vymiešaným žĺtkam. Nakoniec zľahka vareškou vmiešame vyšľahané bielka. Do tohto cesta primiešame ovocie. / In other bowl combine flour with baking powder and stir it into the egg yolks. Fold in whipped egg whites and finally gently stir in the fruits.

Cesto vylejeme na plech, ktorý sme potreli olejom a vysypali múkou. (Prebytočnú múku vysypeme z plechu preč.) Rúru vyhrejeme na 180st. a koláč pečieme asi 25 minút. / Pour the batter into the baking tray and bake in preheated oven on 180deg. for 25min.


Hotovú bublaninu poprášime práškovým cukrom. / When bublanina is done let it cool down and dust with powdered sugar.

3 komentáre:

  1. ceresne alebo ine ovocie, ktore sa hodi na bublaninu (pouzila som granatove jablko) - neviem sa prestať smiať - ktoré sa hodí na bublaninu.... granátové jablko :D chápem, že v Indii asi nenájdeš také naše ovocie.. vyriešila si to originálne, nenapadlo by mi dať do bublaniny granátové jablko, ale môže to byť chutné

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. :) Byvavaju mirabelky obcas, robila som uz aj s nimi a dobra bola. Ale tie semienka v granatovom su take lahucke, tak sa mi z toho dostupneho ovocia najviac hodili :) Moja mamina davavala ribezle obcas a toto mi ich super nahradilo, lebo som zrovna mala take kyselkave granatove.

      Odstrániť