nedeľa 18. decembra 2011

Restauracia "Celebrations" v Nellore

Dnes sme sa vybrali na nakup potravin do najblizsieho mesta Nellore a rozhodli sme sa, ze dnes sa obed doma varit nebude, miesto toho sa najeme v meste, v nejakej restauracii.

1


Manzelovi niekto odporucil restauraciu “Celebrations” (podla menu indicka a cinska kuchyna), ktora je hned vedla potravin, kam chodim nakupovat.

2


Z vonku to vyzeralo byt celkom slusne, mensie miesto a mna len tak napadlo urobit nieco ako recenziu. Takze tu je moja prvotina.

Pri vstupe nas privitala celkom prijemna atmosfera, vsade ticho bzucala klimatizacia a miestnosti boli slabo osvetlene, co je vraj v restauraciach dobre, aby sa clovek sustredil na chut jedla a nerozptylovalo ho okolie (v tejto restauracii to pritmie vsak malo asi skryt ine nedostatky). Prave chodil hore dolu Brahmin s tackou a zehnal restauracii, vsetkym robil bodky, ciarky na celo.

3


Sadli sme si hned za prvy stol vedla akvaria, aby mensia dcera mala pri stole trosku zabavu. Akvaria su v indickych restauraciach oblubene. Myslim, ze restauraciu bez akvaria som zatial ani nevidela. Na stole boli korenicky... ani nie korenicky, pretoze to bola sol a cierne korenie v povodnom baleni, nie prilis peknom do restauracie. Dalej tam boli 3 dalsie misticky s pickle, nejakym miesanym korenim (farbou mi to pripominalo Amchoor) a kecup.... hm, naozaj kecup.

Priniesli nam Menu....

5


.... a zacala som ho “studovat”. Ceny boli rovnake ako vsade inde.

Kym sme cakali na jedlo prisiel pan s dvomi klietkami anduliek... vraj nesie ich na poschodie, kde je druha cast restauracie urobena pre deti a detske party, ktora je zariadena na temu “les”.

19


Nuz ale vtaky v restauracii? V detskej casti?? Hmmmmm.....

4


Po “prestudovani” Menu sme si objednali pre deti paradajkovu polievku (rozumejte Knorr s trochou smotany a kuskami neopeceneho chleba – ochutnali, odsunuli)....

6


.....Malai Kebab (velmi dobre!!)...

7


...Paneer butter masala...

8


...Mutton masala...

9


a Butter Naan.

10


Okrem polievky ostatne jedlo bolo troska pikantne, ale velmi chutne. A to je asi jedina dobra vec, aj ked dost dolezita, s ktorou som sa tu stretla.

11


Ked sme dojedli, spytala som sa casnika, ci by som si mohla urobit par fotiek v ich kuchyni. Bol velmi ochotny (takze to je druha dobra vec, boli velmi mili a ochotni) a bez vsetkeho ma zaviedol do kuchyne. Ked som vosla, vsetci zostali najprv v pozore a stichli.

12

13


Potom sa zacali usmievat, susotat a stuchat do seba, zopar kucharov mi dokonca aj chcelo pozovat. Kuchynka bola mala, na pripravu indickych jedal postacujuca, mali dokonca aj Tandoori pece, dve – jednu na placky a druhu na kebaby. Bohuzial, co ma vobec neocarilo bola spina..... vsade to bolo oprskane od kari, spinave, jednoducho chlievik. Nechcem ani vediet, co bolo v tych igelitkach, ktore im tam vsade viseli...

14

15

16

17


Slusne som sa podakovala, ze som si mohla pofotit, co som chcela a pobrala sa naspat k stolu. Kym sme cakali na ucet, popri stole prebehol maly svab. Ukazali sme ho casnikovi a on s kludom povedal, ze to on sa prisiel hrat s nasou Sanabkou :D (a myslel to vazne, to nebol vtip!)

Pri podani uctu som rychlo zaplatila a rychlym krokom sme sa presunuli do vedlajsich potravin, kde som si nakupila, aby som radsej uvarila doma a nemusela sa bat z coho dostaneme zltacku.

20

21


Zamer nakupit aj nejake vianocne darceky sa tiez nevydaril, pretoze je nedela... a v nedelu su obchodiky pozatvarane. Takze sme otocili auto a pobrali sa naspat domov.

23

22


Na zaver len tolko, ze restauraciu “Celebrations” by som odporucila len na vlastne riziko a neodporucila pre slabe zaludky.

7 komentárov:

  1. Paradni recenze, jen vice takovych...

    OdpovedaťOdstrániť
  2. no uf, ja som mala pri prezeraní obrázkov dosť. inak vydarená recenzia. Miška, keď prídeš prázdninovať na Slovensko, môžeš urobiť recenziu na nejakú slovenskú :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Tie ceny su realne pre vacsinu restauracii v Indii? Alebo len pre male mesta a podobne zasite ci ako si napisala podniky so spinavou kuchynou? Lebo teda v prepocte za taku cenu by som vela necakala. Zaujimava recenzia. A to jedlo vyzeralo na fotkach dobre. Mozno vedia, preco vsetko tak velmi korenia :)))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tie ceny su realne pre restauracie skor v mensich mestach ako je Nellore. Myslim, ze vacsina restauracii v tomto meste je na rovnakej urovni. Jedlo teraz uz nie je len prehnane korenene, ale kebaby boli polosurove, gumene a presolene. Jednoducho maju bud nemozneho kuchara, alebo to maju na salame. A spina v kuchyniach.... v Mumbai ma v restauracii s podstatne vyssimi cenami jedal do kuchyne nepustili. Mozno vyzerala ako tato :)

      Odstrániť
  4. Tak v Indii je špína všude, ne? V restauracích, hotelech... Tedy možná kromě těch nejdražších a nejluxusnějších. Podle mě jim to tak přijde normální.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ne, vsude ne. V Mumbai je jedna mala, lacna restauraciu typu Udipi a tam je cisto. Aj ked je to uplne jednoducho zariadene. Tak snad to nebude jedina taka restauracia. Tak ako vsade na svete su ludia prasata, aj cistotni. Preco to hodit vsetko do jedneho vreca?

      Odstrániť