nedeľa 6. februára 2022

Vyprážané kuracie pečene / Fried chicken livers



ČO POTREBUJETE:

250g kuracích pečení

na marinádu:
mlieko
1 vajce
1 lyžica kečupu

na obalenie:
múka
kukuričný škrob
soľ
mleté čierne korenie

olej + ghee na vyprážanie



AKO POSTUPOVAŤ:

V miske rozmiešame mlieko, vajce a kečup.

Pečene očistíme, dáme do misky s marinádou tak, aby boli ponorené. Uložíme ich na 2 hodiny do chladničky.



V druhej miske zmiešame suroviny na obalenie.



Olej s ghee rozhorúčime (dostatočné množstvo tak, aby sa pečene fritovali), pred vkladaním pečení ho zmiernime a počkáme chvíľu.

Pečene scedíme, ale marinádu nevylejeme. Po jednej ich obalíme v múke. Znova ponoríme do marinády a opäť obalíme v múke. Vložíme do horúceho oleja a vyprážame na miernom ohni do zlatista. 
(Pozor, pečene niekedy nečakane "vybuchbú", tak nestojte celkom pri sporáku pri vyprážaní. Pečeň môže pri vyprážaní „vybuchnúť“ preto, lebo má vysoký obsah vody a vzduchové vrecká pod tenkou membránou môžu pod tlakom a teplom prasknúť a spôsobiť silné prskanie, až "výbuch".)



Podávala som so zemiakovou kašou.

sobota 22. januára 2022

Kuracie stehná na spôsob obrátených rezňov / Chicken thighs in the style of inverted cutlets



ČO POTREBUJETE:

3 kuracie stehná
soľ
olej

na obalenie:
strúhanka
2 vajcia

na šťavu:
olej
1 červená cibuľa

voda
4 lyžice kečupu
2 lyžice medovej horčice
podravka
1/4 lyžičky mletého čierneho korenia
sušené oregano
1 lyžička kryštáľového cukru


AKO POSTUPOVAŤ:

Stehná umyjeme, osušíme a osolíme. V miske rozšľaháme vajcia. Stehná najprv obalíme v strúhanke, potom vo vajci a vložíme do rozohriateho oleja. Vypražíme z oboch strán do zlatista.


V hlbšej panvici zohrejeme olej, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a restujeme ju domäkka.


Potom pridáme horčicu, kečup, korenie, podravku, oregano, cukor a zamiešame. Pridáme hrnček vody a privedieme ju k varu.


Vložíme vypražené stehná a varíme ich pod pokrievkou na miernom ohni 30min. Potom ich poobraciame a dovaríme ďalších 5min. Občas skontrolujeme či majú dostatok šťavy, ak treba, pridáme vriacu vodu.


Podávame s ryžou a šalátom.

piatok 21. januára 2022

Kulcha

Videla som na internete niekoľko receptov na Naan, kde miesto droždia použili prášok do pečiva. Tým pádom to nie je Naan, ale skôr Kulcha. Dnes vám ukážem, ako si ju pripravíte.