ČO POTREBUJETE (asi na 3 porcie):
prsia z jedného kuraťa
soľ
na marinádu:
1 lyžica sójovej omáčky
1 lyžica sladkej čili omáčky
5 väčších nastrúhaných strúčikov cesnaku
ďalej:
1 veľká červená cibuľa; nakrájaná nadrobno
olej+maslo 1:1
3 lyžice kešu orechov; pomlieť na prášok
voda podľa potreby
1 plochá lyžička sladkej mletej papriky
100ml sladkej smotany
čerstvá koriandrová vňať
čerstvá koriandrová vňať
AKO POSTUPOVAŤ:
Mäso umyjeme, pokrájame na rezančeky. V miske zmiešame suroviny na marinádu a mäso do nej zamiešame. Uložíme na 2 hod. do chladničky.
V panvici zohrejeme olej a maslo. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a opekáme celkom domäkka.
Potom pridáme pomleté kešu orechy a premiešame.
Pridáme mäso s marinádou a na prudkom ohni opečieme.
Oheň zmiernime, mäso podlejeme trochou vody, osolíme, pridáme sladkú mletú papriku a 15 minút prikryté varíme na miernom až stredne silnom ohni.
Omáčka nám zhustne vďaka mletým orechom.
Nakoniec pridáme smotanu, premiešame, povaríme 5 minút.
Hotové jedlo si môžeme posypať nasekanou koriandrovou vňaťou.
Podávame s dusenou ryžou.