utorok, 13. júla 2010

Domaci jogurt / Indicke dahi दही



Dahi



CO POTREBUJETE:

1/2 litra mlieka
1 lyzicka bieleho nesladeneho jogurtu
(mal by sa menit kazdy 4krat, cize 4krat mozem odobrat lyzicku z jogurtu, ktory som si vyrobila a potom kupit novy, na vyrobu cerstveho)


Dahi



AKO POSTUPOVAT:

Mlieko prevarime a nechame trochu vychladnut. Musi mat teplotu asi 45'C. Mlieko prelejeme do misky a vmiesame lyzicku bieleho joguru. Misku zakryjeme na tesno a ulozime na teple miesto so stalou teplotou. Nechame jogurt ulezat minimalne 6 hodin. Potom misku otvorime a jogurt nechame odlezat dalsiu hodinu. Sadnuty jogurt v miske zasa uzavrieme a ulozime do chladnicky, kde ho nechame odlezat dalsich minimalne 6 hodin, pre lepsi jogurt ho nechajte v chladnicke 24 hodin.



Dahi

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára