štvrtok 1. marca 2012

Šampiňónová nátierka





ČO POTREBUJETE:

200g šampiňónov
1 zelená paprika
olivový olej
2 stredne veľké červené cibule; nakrájané nadrobno
3 väčšie strúčiky cesnaku; nakrájané nadrobno
½ lyžičky tmavej rímskej rasce
1/3 lyžičky černuchy (kalonji)
soľ
1/4 lyžičky mletého čierneho korenia
½ lyžičky mletej sladkej papriky
troška vody na podliatie
koriandrová vňnť čerstvá







AKO POSTUPOVAŤ:

V hlbšej panvici zohrejeme olivový olej. Pridáme rímsku rascu a černuchu, oheň zmiernime a necháme  rozvinúť vôňu korenia.



Pridáme nakrájanú cibuľu a cesnak a restujeme do mäkka. Občas premiešame.



Pridáme nakrájané šampiňóny, papriku, osolíme, pridáme sladkú mletú papriku a mleté čierne korenie. Premiešame a máličko podlejeme vodou. Dusíme zakryté 10-15 minút.



Všetka tekutina sa musí vydusiť. Keď sú šampiňóny a paprika mäkké, panvicu odstavíme z ohňa a vmiešame nakrájanú koriandrovú vňať. Zmes necháme vychládnuť.



Vychládnutú nakoniec rozmixujeme a môžeme natierať na hrianky alebo pečivo. Chlieb som piekla z múky, soli, droždia a vody, takže je to komplet vegànske jedlo.








9 komentárov:

  1. Dakujem veeeelmiiiiii za recept, namky, vyskusam :-D Vyšla ti jedna miska?

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ano Loli, to co je v miske a na chlebiku je vsetko co mi vyslo z 200g sampinonov.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. ta musi byt vyborna,Miska!!!dufam,ze raz vyskusam:))

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Strašná mňamka, vďaka za nápad! :-D

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Ďalší super šampiňónový recept. Tak ma napadlo, že keď ten koriander je v pomazánke rozmixovaný, či mi takto nezachutí. Každopádne vyskúšam ...

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Miska super recept, vdaka za inspiraciu

    OdpovedaťOdstrániť